Dăncilă face marele anunţ: Va candida la şefia PSD

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la Marius Tucă Show, că va candida la funcţia de preşedinte al PSD, la congresul din 29 iunie.

“Cred că voi candida. Deocamdată sunt foarte preocupată de organizare”, a declarat Dăncilă, citată de Mediafax.

Întrebată dacă va fi candidat, Dăncilă a răspuns: “Da, dar eu sper să mai fie şi alţi candidaţi”.
Cât despre o eventuală candidatură la prezidenţiale, Dăncilă a negat că ar fi interesată de asta:

“Nu (candidez la prezidenţiale – n.r.). Eu cred că nu mai trebuie să avem această opinie că şeful partidului trebuie să fie candidatul la prezidenţiale. Pot să îi fiu alături, pot să organizez partidul. Eu cred că nu trebuie să mai mergem în aceeaşi logică. Candidatul trebuie să se bucure de popularitate. De aceea am vrut acest Congres mai devreme pentru ca toate eforturile noastre să fie axate pe candidatul la prezidenţiale”.Întrebată despre candidatul pe care ar urma să îl propună PSD, premierul a declarat:

“Categoric, orice coleg bine plasat în sondaje, cum stă Gabi Firea. Eu refuz să cred că există tabere. Mai sunt şi alţi colegi care se bucură de susţinere în partid. Aşa e în democraţie. Asta nu înseamnă că suntem rivali, că ne certăm şi nu avem aceeaşi ţintă de a creşte PSD”.

Afirmaţia Vioricăi Dăncilă a fost făcută în contextul în care presa a scris că în PSD lupta între tabere s-a încins, la CEx-ul de vineri ajungându-se ca Marcel Ciolacu să îl înjure pe Marian Oprişan. Practic, se vorbeşte despre două tabere, una a Vioricăi Dăncilă susţinută de Marian Oprişan, şi alta din care fac parte Stănescu, Firea şi Ciolacu. Prima tabără voia congres imediat (şi a şi câştigat partida) pentru ca Dăncilă să fie aleasă la şefia partidului, cea de a doua era pentru congres mai târziu eventual după prezidenţiale.

Cât despre candidatura premierului la şefia PSD, reamintim că azi Dăncilă a făcut, într-o conferinţă de presă, un ipotetic portret al viitorului şef PSD.

Întrebată azi care ar fi criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească viitorul preşedinte PSD, Dăncilă a răspuns:

“Să fie un om echilibrat, să fie un om care să adune oamenii în jurul lui, să aibă răbdare ca să-şi asculte colegii, fiecare părere în partid este importantă, să se consulte în permanenţă cu colegii şi cu toate forurile statutare din partid. Decizia nu trebuie să o ia preşedintele, trebuie să se ia în forul statutar. Pentru că dacă o decizie este bună, toţi să se bucure de acest lucru, dacă o decizie nu e tocmai bună, toţi să-şi asume acest lucru. Cred că trebuie să fie o conducere colectivă. Un viitor preşedinte al PSD trebuie să fie un om pro-european, un om ataşat valorilor social-democrate, ataşat valorilor europene şi transatlantice. Un preşedinte al PSD trebuie să fie un om care să genereze un val de credibilitate în primul rând colegilor săi. Să aibă încredere în el, pentru că dacă nu are încredere în el nu poate cere altora să creadă în el. Să fie un om hotărât, să nu se sperie la primul obstacol, să fie în stare să ridice toate barierele care îi stau în cale pentru a duce partidul acolo unde trebuie.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *