Pe Dăncilă o paşte o plângere penală. Cîţu: A recunoscut că este vinovată şi trebuie să plătească

Senatorul PNL Florin Cîţu anunţă că va propune astăzi în Biroul Executiv al PNL ca liberalii să facă plângere penală împotriva premierului Dăncilă după ce aceasta a admis, indirect, că nu a fost implicată în elaborarea legii bugetului.

Concret, întrebată ieri de presă cum comentează faptul că Gabriela Firea a relatat că premierul le-a spus membrilor CEx că ea nu a fost implicată în elaborarea legii bugetului, acesta fiind făcut politic, de altcineva, Dăncilă nu a negat ci a susţinut că nu trebuie să ne raportăm mereu la trecut ci să ne ancorăm în prezent. Întrebată de ce nu şi-a dat demisia atunci când n-a fost lăsată să se implice în legea bugetului, Dăncilă a răspuns că nu a făcut-o pentru că este un om responsabil.Potrivit liberalului, practic Dăncilă a recunoscut că nu-şi asumă bugetul şi trebuie să plătească pentru acest lucru căci bugetul este fundamentat pe date false.

Redăm postarea liberalului:

“Dăncilă a recunoscut că este VINOVATĂ şi trebuie să plătească!

În această seara la Digi24 am anunţat că mâine voi propune din nou în BEX ca PNL să facă plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă.

Astăzi Dăncilă a recunoscut că nu-şi asumă bugetul. Este fundamentat pe date FALSE şi nu şi-l asumă. Asta da premieră!
La momentul când s-a dezbătut bugetul Teodorovici a aruncat declaraţiile pe proprie răspundere pe care trebuia să le semneze conform legii.

Dăncilă şi Teodorovici încalcă legislaţia în vigoare (explicaţia mai jos) iar asta Dăncilă a admis că este vinovată.

Legea 69/2010 specifică în mod expres şi cumulativ că prezentarea bugetului se face însoţită de două declaraţii pe propria răspundere.
Art 30:

(4) Guvernul are obligaţia de a prezenta Parlamentului un buget anual care să respecte principiile responsabilităţii fiscale, regulile fiscale, strategia fiscal-bugetară şi orice alte prevederi ale prezentei legi, iar prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice vor semna o declaraţie ce atestă această conformitate, declaraţie care va fi prezentată Parlamentului împreună cu bugetul anual.

(5) În eventualitatea că Guvernul nu poate respecta condiţia de conformitate prevăzută la alin. (4), prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice vor menţiona în declaraţie abaterile, precum şi măsurile şi termenele până la care Guvernul va asigura conformitatea cu principiile responsabilităţii fiscale, cu regulile fiscale şi cu strategia fiscal-bugetară.
(6) Consiliul fiscal va exprima o opinie cu privire la declaraţia menţionată la alin. (4), inclusiv menţiunile prevăzute la alin. (5).
Aceste declaraţii atestă, FOARTE IMPORTANT, “corectitudinea şi integralitatea informaţiilor din strategia fiscal-bugetară şi conformitatea acesteia cu prezenta lege, ţintele sau limitele pentru regulile fiscale şi respectarea principiilor responsabilităţii fiscale.”

Mai mult arată că bugetul şi strategia fiscal bugetară “respectă principiile responsabilităţii fiscale, regulile fiscale, strategia fiscal-bugetară şi orice alte prevederi ale prezentei legi”.

Dragnea a premeditat falsificarea datelor din buget şi în OUG 114 a introdus derogări de la art 30 prezentat mai sus.

Art. 46 – (1) Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (4) din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice semnează o declaraţie de răspundere prin care se atestă, exclusiv, corectitudinea şi integralitatea informaţiilor din Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019 – 2021.
(2) Prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (4) din Legea nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice semnează o declaraţie ce atestă exclusiv încadrarea proiectului de buget pe anul 2019 şi perspectiva 2020 – 2022 în ţintele, obiectivele şi priorităţile asumate prin Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019 – 2021.

(3) Prevederile art. 30 alin. (5) din Legea nr. 69/2010, republicată, nu se aplică pentru planificarea bugetară pe anul 2019 şi perspectiva 2020 – 2022.DAR, foarte important, declaraţiile pe propria răspundere RĂMÂN. Greşeala majoră a celor care au redactat OUG 114. Înţeleg că deja o parte au fost concediaţi”, scrie Cîţu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *