Avocata Cerva, ipoteza dura privind ONG-urile magistratilorAvocata Cosmina Cerva (foto) a lansat sambata, 6 iulie 2019, o ipoteza dura in ceea ce priveste-urile magistratilor.Mai precis, Cerva a pus problema daca este sau nu legitim ca un judecator ori procuror sa fie membru (sau chiar membru-fondator) intr-o organizatie non-guvernamentala care poate obtine donatii de la oricine, iar apoi unul dintre donatori sa primeasca o solutie favorabila din partea respectivului magistrat.


Intra sau nu un asemenea caz in categoria incompatibilitatilor sau chiar a faptelor penale? se intreaba mai departe Cosmina Cerva, sustinand ca a descoperit ca

o organizatie non-guvernamentala fondata de un magistrat primea donatii din partea unor simpatizanti (poate chiar si membri) ai unor partide politice.

Avocatei Cerva i-a fost atrasa atentia de reteaua de ONG-uri care s-au implicat in adoptia fetitei Sorina Lucan din Baia de Arama – retea dezvaluita de jurnalista Sorina Matei in editia de vineri a emisiunii „Actualitatea romaneasca” de la B1 TV.De altfel, Cosmina Cerva sustine ca ea insasi a descoperit ca un ONG fondat de un magistrat primea donatii din partea unor simpatizanti (poate chiar si membri) ai unor partide politice.

Postarea de pe Facebook a Cosminei Cerva:
„Poti sa-ti cumperi un judecator sau un procuror in Romania?

Sau mai multi……….

Stim cu totii ca magistratii (judecatori si procurori) au mai multe interdictii in ceea ce priveste desfasurarea de activitati. La fel de bine stim ca magistratii au voie sa fie fondatori sau membrii in ONG uri.

Plecand de la dezvaluirile jurnalistei Sorina Ruxandra Matei in legatura cu increngatura de ONG uri implicate in cazul adoptiei Sorinei, am ajuns sa ma intreb daca verifica cineva in Romania, activitatea ONG urilor infiintate de magistrati. Daca activitatea lor corespunde cerintelor legii, daca nu cumva exista cazuri de incompatibilitati raportat la calitatea donatorilor, daca nu cumva exista suspiciuni privind comiterea unor infractiuni.
Cred ca nu verifica nimeni aceste aspecte.

Si atunci ma intreb, cat de legal este ca banii mei (in calitate de donator) sa ajunga in contul unui ONG cu fondatori magistrati si mai departe in buzunarul unor judecatori/procurori care presteaza activitati pentru acel ONG?

In cazul in care eu ajung sa am un dosar in instanta sau pe rolul unui parchet, magistratul care trebuie sa-l solutioneze va judeca drept stiind ca banii mei au ajuns in buzunarul lui?

Se va abtine acel judecator sa judece/instrumenteze acel dosar? In practica nu am auzit niciodata sa existe un astfel de caz de abtinere.

Si revenind la titlul postarii, pot sa-mi cumpar un judecator/ procuror sau mai multi?!

Eu zic ca da.Si este foarte greu sa demonstreze cineva legatura intre donatie si calitatea in dosar, mai ales cand donatiile vin prin intermediul unui ONG din alt stat.
Eu am gasit un astfel de circuit in care banii donati de sustinatorii/simpatizantii (poate chiar si membrii) unor partide politice ajung in contul unui ONG fondat de un magistrat.

Mai verificam, mai cercetam si vedem daca sesizam si autoritatile”.

Sursa : www.juri.ro


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *