Prima SCHIMBARE la 112 după tragedia Caracal – Dispeceratul integrat din București, FUNCȚIONALPrima schimbare la nivelul sistemului 112 de după tragedia de la Caracal a intrat în vigoare. Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a anunțat că dispeceratul integrat al sistemului 112 din București este funcțional. Pe scurt, noul sistem de funcționare permite o mai bună colaborare între autoritățile din cadrul MAI, care intervin în situații de urgență.“Începând de săptămâna aceasta, Dispeceratul Integrat din București este funcțional. Serviciilor 112, SMURD, Salvare și Pompieri li s-au alăturat și Poliția și Jandarmeria. Este al treilea din țară – celelalte două funcționând la Mureș și Hunedoara – iar operaționalizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Capitalei.


Am demarat deja extinderea proiectului în toată țara, iar până la acest moment am reușit să identificăm spațiile necesare pentru dispecerate integrate în alte 10 județe.Astăzi, împreună cu domnul secretar de stat Raed Arafat, am invitat presa pentru a vedea cum funcționează un astfel de centru integrat, esențial în optimizarea timpilor de răspuns și a intervenției în situații de urgență”, a anunțat ministrul de Interne, Mihai Fifor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *