Newsweek.ro: Viceprimarul PSD care l-a jignit pe șoferul cu plăcuța suedeză este fost ofițer de SecuritateGică Anghel (57 de ani), viceprimar PSD în Alexandria, a fost ofițer al fostei Securități, care înainte de 1989 a încălcat drepturile omului, a decis Curtea de Apel București la sesizarea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS, dezvăluie Newsweek.roGică Anghel a ajuns în centrul atenției în vara anului trecut, după ce un român venit din Suedia a condus o mașină cu un număr de înmatriculare jignitor la adresa PSD. Supărat, Anghel a scris pe contul său de Facebook că ”Frustratul ăla cu mașina din Suedia cu nr. ….PSD, întâi să-i dea mă-sii ..ue că i-am crescut salariul sau pensia și mai ales să aibă grijă că chinezii nu fac mici numai din câini.”


Ulterior, pesedistul din Teleorman a șters mesajul.

În sentința din 24 aprilie 2019, atacată deja cu recurs de Anghel, magistrații au constatat că acesta a fost ofițer al fostei Securități, având gradul de locotenent.

Anterior, el lucrase ca muncitor-tâmplar la Întreprinderea de Construcții Montaj Teleorman, iar în anul 1988 a absolvit Școala Militara de Ofițeri Activi din Ministerul de Interne, arma „INFORMAȚII”, specializarea Contrainformații militare, fiind repartizat, începând cu data de 1 septembrie 1988, la U.M. Turnu Măgurele.Potrivit Newsweek.ro, CNSAS a descoperit că, în calitate de lucrător al Securității, Anghel a încălcat drepturile omului în două cazuri de militari:

B.M. – supravegheat informativ în urma semnalării că „/…/ are manifestări de nemulțumire datorită nerezolvării unor probleme personale, dar că generalizează aceste nemulțumiri făcând afirmații cu conținut denigrator la adresa condițiilor social-politice și economice din țara noastră, fiind semnalat cu comentarii negative la adresa conducerii superioare de partid și de stat.”


D.I. – supravegheat informativ motivat de faptul că „/…/, în discuțiile purtate cu doi cetățeni din (…) a exprimat totala nemulțumire legată de faptul că a plătit 2.000 lei energia electrică, a adus unele injurii grosolane la adresa organului puterii de stat ce elaborează legile”.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *