Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Ministrul Afacerilor Interne a răspuns la întrebările românilor: „După 15 mai vor fi permise deplasările fără a se ține de cont de limita de municipiu sau de județ”



  • Marcel Vela a anunțat miercuri, că după data de 15 mai, românii vor putea circula fără nicio restricție în afara localităților fără a ține cont de limita de municipiu sau de județ.

    Deplasări fără restricții după 15 mai



    Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a precizat miercuri seara într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, că românii se pot deplasa în afara localității fără a ține cont de limita de municipiu sau de județ.

    Potrivit acestuia, este foarte dificil să se impună o limită în zonele metropolitane.






    „Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

    Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa„, a spus Vela.




    Va putea ieși lumea la picnic după 15 mai?

    Tot în postarea video, Marcel Vela le-a răspuns întrebărilor românilor referitoare la restricțiile impuse după data de 15 mai.

    Răspunsul lui Vela în întrebarea dacă avem voie să ieșim cu familia la picnic după data de 15 mai, a fost da. Românii pot merge oriunde doresc ei, respectând regulile impuse în ordonanțele militare care vor fi preluate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.




    De asemenea, ministrul a subliniat faptul că trebuie respectată distanțarea socială și purtarea materialelor de protecție.

    În ceea ce privește completarea declarației pe proprie răspundere, Marcel Vela a precizat că după data de 15 mai, nu vom mai avea nevoie de acest document.




    Când vor fi reluate zborurile

    Marcel Vela a menționat că există un plan de relaxare treptat în ceea ce privește ridicarea restricțiilor. Referitor la reluarea zborurilor aeriene comerciale către și dinspre țările europene, acesta a declarat că această acțiunea va depinde de evoluția epidemiei de coronavirus în țările respective.




    „Zborurile vor fi reluate nu în funcţie de ce se întâmplă în România, ci de ce se întâmplă în ţara respectivă. Anglia, Spania, Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Germania sunt evaluate pe siteul INSP din punct de vedere epidemiologic. Dacă sunt cu risc ridicat, sunt în zona roşie, cu risc mediu, în zona galbenă, iar dacă sunt fără risc, în zona verde”, a spus Vela.














    Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
    Tine-ti familia si prietenii informati!

    România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







    Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *