Unda verde, s-a aprobat. Carantina si izolare, obligatorii in Romania. Se dau amenzi mariExecutivul a aprobat Legea privind instituirea masurilor in domeniul sanatatii publice in situatii de epidemie si risc biologic. Conform proiectului aprobat, carantina, izolarea si spitalizarea bolnavilor de coronavirus vor fi din nou obligatorii.

Cei care nu vor respecta noile masuri vor fi amendati cu pana la 20.000 lei. Proiectul va fi trimis in Parlament pentru dezbatere si adoptare in procedura de urgenta.Cei care nu vor respecta noile masuri vor fi amendati cu pana la 20.000 lei. Proiectul va fi trimis in Parlament pentru dezbatere si adoptare in procedura de urgenta.

Nelu Tataru, a declarat, dupa sedinta executivului, ca proiectul de lege privind implementarea unor masuri de sanatate publica in situatii de risc epidemiologic si biologic a fost aprobat si va trimis trimis catre Parlament, in regim de urgenta.

loading…
loading…


“Astazi a fost aprobat in sedinta de Guvern un proiect legislativ care sa initieze niste masuri igienico-sanitare pentru situatii desoebite de risc epidemiologic sau biologic. De ce este necesar ? Este necesar pentru a gestiona si controla pandemia prin care trecem.
Ati putut observa de vineri si pana astazi modificarile de observare sau de abordare a tot ce a insemnat carantina, a tot ce inseamna izolare, chiar si internarea in spital”, a spus Ministrul Sanatatii la finalul sedintei Executivului.

Totodata, ministru a tinut sa precizeze ca autoritatile centralizeaza datele despre numarul de persoane care au parasit izolarea sau carantinarea voluntara si au solicitat punerea in concordanta cu decizia CCR.
“Daca e sa facem o evaluare de ieri pana astazi, desi astazi avem 250 de cazuri noi la 4.600 de teste, avem o diferenta de numar de pacienti in spitale de 550. Deci, va ganditi ca avem 300 de ieri, cu 250, 550 mai putini pacienti internati, in acest moment, in spitale. Suntem intr-un moment in care acest proiect de lege a fost aprobat in sedinta de Guvern, va merge in regim de urgenta in Parlament, sper ca un interes national, un interes de sanatate publica, sanatatea poporului roman sa nu lase loc de interpretare politica”, a mai spus Ministrul Sanatatii

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *