Preot din Olt, în costum de protecție la înmormântarea unei victime COVID-19. “Mi-am luat măsuri de precauție”Un preot a surprins pe toată lumea adunată la înmormântarea unui bărbat răpus de coronavirus, venind la slujba de la groapă echipat în costum de protecție peste care avea patrafirul, notează publicația locală Gazeta Oltului.

Totul s-a petrecut la cimitirul din comuna Teslui, județul Olt, unde trebuia să fie îngropat un bărbat în vârstă de 73 de ani, care a decedat din cauza complicațiilor apărute în urma infectării cu coronavirus.

Chiar dacă trupul neînsuflețit a fost adus direct de la morgă, într-un sicriu sigilat, preotul a vrut să-și ia măsuri pe precauție, așa că a venit direct la groapă, echipat în costum de protecție.Echipamentul mi l-a adus cineva. L-am aruncat după slujbă, m-am dezbrăcat pe invers față de cum m-am îmbrăcat, pe dos, apoi l-am aruncat. Mai am unul, un credincios de la Timișoara mi l-a adus. Nu este un lucru ieșit din comun, nu cred că am făcut un lucru rău. Eu cred că acest virus există și se întâmplă o mare nenorocire”, a declarat preotul Alexandru Militaru.

Acesta a mai spus că nu a încălcat niciun canon bisericesc și că nu a făcut altceva decât să se protejeze de o posibilă infectare cu virusul SARS-CoV-2.


“Familia mi-a transmis că este mort de COVID, dar nu am un comunicat oficial. Dacă mi-au spus așa ceva, eu mi-am luat măsuri de precauție, cântărețul l-am pus undeva mult mai departe, am făcut slujba cum scrie la carte.

I-am rugat pe toți să poarte și mască, chiar dacă eram în aer liber”, a mai precizat preotul. FOTO: Gazeta Oltului


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *