Întâmplare adevărată: O fata a mers cu un tânăr necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca, dar băiatul a refuzat să se închine odată ajuns acolo. Ce s-a întâmplat cu băiatul când cei doi au decis să plece: Să nu faceți niciodată ca elO tânără care se mărturiseşte la mine a fost însoţită de un tânăr necredincios până la Prislop, că era şi el curios ce e pe acolo.

Şi fata s-a întâlnit cu nişte colegi, au cumpărat cărţi despre Părintele, le-au împărţit între ei, s-au închinat aceia la mormânt şi s-au rugat.
Şi după asta, i-a spus fata prietenului cu care venise: „Hai să te închini şi tu!”.

La care tânărul a răspuns nervos că el nu e nebun să se închine la cruci şi la morminte. Şi au plecat cu maşina.Au mers vreo trei ore şi jumătate şi cum s-au învârtit, cum au făcut, că tot în curtea mănăstirii au ajuns.

Apoi fata, având şi ea carne de şofer, a luat volanul. S-au mai învârtit încă o oră şi jumătate şi tot în curtea mănăstirii au ajuns.


Atunci băiatul acela s-a dat jos din maşină, s-a dus, s-a închinat şi după aceea au mers ca vântul până la Bucureşti.

E întâmplare de anul acesta, m-a sunat fata aproape de miezul nopţii, ca să-mi spună ce au păţit.

FRAGMENT DINTR-UN INTERVIU CU PĂRINTELE PANTELIMON MUNTEANU (UCENIC AL PĂRINTELUI ARSENIE BOCA), DIN 14 AUGUST 2012.

PUBLICAT ÎN CARTEA PĂRINTELE ARSENIE BOCA, TAINA CĂSĂTORIEI – SFÂNTA ÎNSOŢIRE ÎNTRU PURTAREA CRUCII ŞI VEDEREA LUMINII DE PE TABOR, ED. CRISTIMPURI, 2012.

Nu uita sa distribui acest articol si prietenilor tai!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *