Cătina, leacul minune pentru o imunitate de fier. La ce te ajută o cură cu fructe de cătină
Cătina reprezintă unul dintre cele mai puternice remedii naturale pentru o serie de afecţiuni ale organismului, atât interne cât şi externe, având următoarele proprietăți: vitaminizant, energizant, antioxidant, antiinflamator, antiîmbătrânire, anticancerigen, imunostimulator, adjutant în prevenirea, dar și vindecarea stărilor gripale şi infecţiilor, reglează sistemul circulator.
Fructele de cătină conțin de două ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele. Mai conțin și vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim în componența fructelor de cătină și celuloză, betacaroten, microelemente ca: fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu, uleiuri complexe, etc.
Fructele de cătină sunt utilizate atât în scopuri terapeutice în anemie și convalescență, cât și în scopuri alimentare sub formă de ceaiuri, sucuri, siropuri, gemuri și dulcețuri, etc.
Infuzia de cătină este recunoscută în principal pentru efectul său asupra bolilor de ficat și lipsei de vitamine în organism. Dacă în infuzia de cătină se adaugă și câteva fructe de măceș va rezulta un ceai vitaminizant.
Uleiul de cătină este un extraordinar remediu cicatrizant extern și intern.
Se obţine exclusiv pe cale industrială, putând fi găsit în farmacii şi Plafaruri. După uleiul de palmier, este al doilea din lume ca bogăţie în vitamina E. Este utilizat și pentru stimularea sistemului imunitar: se iau 30-40 de picături pe zi, simplu sau cu puţină miere (dar nu în apă, deoarece nu se dizolvă, ci formează peliculă). O cură durează minimum 14 zile, dar cel mai indicat este de la 30 de zile în sus.
Este utilizat și ca tratament al diferitelor boli de piele, dermatoze, acnee. Se fac mai multe cure succesive, fiecare de câte 21 de zile, cu zece zile de pauză.
Sucul de cătină – Utilizări terapeutice
Pentru întărirea sistemului imunitar: se consumă zilnic, în cantităţi de 50-100 ml timp de o lună.
Boli ale sistemului respirator (bronşită cronică, astm): se face o cură de o lună cu câte un pahar pe zi din suc de cătină.
Stări depressive: se ţine un regim cu multe crudităţi şi se bea câte un sfert de pahar de suc, dimineaţa şi seara.
Infecţii virale: herpes, hepatită virală A, B şi C, HIV: câte un pahar pe zi, dimineața, timp de 40 de zile.Share
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.