Cătina, leacul minune pentru o imunitate de fier. La ce te ajută o cură cu fructe de cătinăCătina reprezintă unul dintre cele mai puternice remedii naturale pentru o serie de afecţiuni ale organismului, atât interne cât şi externe, având următoarele proprietăți: vitaminizant, energizant, antioxidant, antiinflamator, antiîmbătrânire, anticancerigen, imunostimulator, adjutant în prevenirea, dar și vindecarea stărilor gripale şi infecţiilor, reglează sistemul circulator.Fructele de cătină conțin de două ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele. Mai conțin și vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim în componența fructelor de cătină și celuloză, betacaroten, microelemente ca: fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu, uleiuri complexe, etc.

Fructele de cătină sunt utilizate atât în scopuri terapeutice în anemie și convalescență, cât și în scopuri alimentare sub formă de ceaiuri, sucuri, siropuri, gemuri și dulcețuri, etc.

evomag.ro


Infuzia de cătină este recunoscută în principal pentru efectul său asupra bolilor de ficat și lipsei de vitamine în organism. Dacă în infuzia de cătină se adaugă și câteva fructe de măceș va rezulta un ceai vitaminizant.

Uleiul de cătină este un extraordinar remediu cicatrizant extern și intern.

Se obţine ex­clusiv pe cale in­dus­trială, putând fi gă­sit în farmacii şi Plafaruri. După uleiul de palmier, este al doilea din lume ca bogăţie în vi­ta­mina E. Este utilizat și pentru stimularea sistemului imunitar: se iau 30-40 de picături pe zi, sim­plu sau cu puţină miere (dar nu în apă, deoarece nu se dizolvă, ci formează peliculă). O cură durează minimum 14 zile, dar cel mai indicat este de la 30 de zile în sus.
Este utilizat și ca tratament al diferitelor boli de piele, dermatoze, acnee. Se fac mai multe cure succesive, fiecare de câte 21 de zile, cu zece zile de pauză.

Sucul de cătină – Utilizări terapeutice

Pentru întărirea sistemului imunitar: se con­sumă zilnic, în can­tităţi de 50-100 ml timp de o lună.
Boli ale sistemului respirator (bronşită cro­nică, astm): se face o cură de o lună cu câte un pahar pe zi din suc de cătină.

Stări depressive: se ţine un regim cu multe crudităţi şi se bea câte un sfert de pahar de suc, dimineaţa şi seara.

Infecţii virale: herpes, hepatită vi­rală A, B şi C, HIV: câte un pahar pe zi, dimineața, timp de 40 de zile.Share
loading…
loading…

bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *