Băncile austriece din România șterg sau blochează comentariile românilor furioși. Ce spun companiile despre votul pentru Schengen
Băncile austriece din România au reacționat după votul pentru Schengen. Instituțiile au avut, în paralel, probleme pe Facebook, cu miile de români furioși.
Cele două mari bănci austriece existente în România, Erste Group (BCR) și Grupul Raiffeisen Bank International, au reacționat după ce oficialii de la Viena au izolat țara noastră în afara Spațiului Schengen.
Băncile austriece din România, asaltate pe Facebook de români furioși. Ce spun instituțiile despre votul pentru Schengen
Pe paginile oficiale de Facebook, instituțiile au transmis mesaje pe tema votului acordat de trimișii cancelarului Karl Nehammer în Consiliul JAI ale UE.
Cei de la Raiffeisen spun că, după votul negativ pentru aderarea României la spațiul Schengen, ”nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinși de această decizie”.
Apoi, aceștia reamintesc publicului român faptul că banca lor ”finanțează și susține economia românească de 25 de ani, fiind a treia bancă din punct de vedere al creditării în piață”.
”(…) Raiffeisen Bank International rămâne profund angajat față de principiile care stau la baza Inițiativei de la Viena și, în calitate de co-fondator al acestei inițiative, Grupul își reafirmă, și în vremuri foarte grele, angajamentul său față de România și față de regiunea CEE, asigurându-se că există premisele necesare astfel încât capitalul să continue să curgă către economiile reale”, se mai arată în mesaj.
BCR a reacționat, apoi a restricționat comentariile românilor
La rândul său, directorul general al Grupului Erste, Willi Cernko, a scris, într-un mesaj, că regretă votul din Consiliul JAI împotriva României, spunând că și angajații și clienții din România ai băncii vor fi afectați de această decizie.
Pe de altă parte, acesta apără oarecum decizia Vienei și spune că guvernul din Austria ”a cântărit” bine acest pas și că trebuie găsită rapid o ”soluție viabilă” pentru ieșirea din această situație.
”Un drept de veto este cea mai puternică poziție pe care o poate adopta un stat membru al UE la vot. Presupunem că guvernul austriac a cântărit acest pas cu mare atenție și respectăm faptul că trebuie să ia în considerare și preocupările de securitate”, spune Cernko, pe Facebook.
Ambele postări au atras un val de reacții din partea românilor revoltați de votul de la Bruxelles.
Cei de la BCR au blocat comentariile cetățenilor, iar cei de la Raiffeisen le-au restricționat. În plus, multe dintre reacțiile critice au fost șterse, lucru semnalat de cetățeni.
”De ce ștergeți comentariile? Nu vă dați seama că prin asta vă tăiați și mai tare craca de sub picioare?”, reproșează un internaut.
În mod ironic, un alt român vede partea pozitivă pentru cei de la Raiffeisen ”Măcar voi nu ați închis secțiunea comentarii precum BCR”.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.