Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Beneficiarii cardurilor de energie pot recupera bani!
  Se apropie sfârșitul sezonului rece și cu el expiră și posibilitatea de a încasa banii necheltuiți de pe cardurile de energie. Dacă ai primit un astfel de card și ai achiziționat lemne de foc, poți să-ți recuperezi banii în numerar. Află mai multe în continuare!

  Drepturi de ajutor de încălzire menținute în plată
  La final de februarie, Ministerul Muncii a anunțat că drepturile de ajutor de încălzire vor fi menținute în plată pentru întreaga perioadă rămasă din sezonul rece până în primăvara anului 2024. Aceasta este o veste bună pentru toți cei care folosesc lemne de foc pentru încălzirea locuinței, deoarece beneficiile acordate vor fi garantate și în sezonul următor.


  Decizia Ministerului Muncii vine ca urmare a schimbărilor legislative recente și are ca scop asigurarea faptului că toate drepturile deja acordate în anul 2023, inclusiv cele pentru achiziționarea de lemne de foc, vor fi păstrate și în primăvara anului 2024. Astfel, majorarea cu 13,8% a punctului de pensie nu va afecta aceste ajutoare, reprezentând o măsură menită să protejeze beneficiarii.

  Noile criterii de acordare a ajutorului
  Reprezentanții Ministerului Muncii au clarificat faptul că noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie se vor aplica doar pentru cererile depuse după 1 ianuarie 2024. Cererile soluționate în toamna anului 2023 vor fi menținute în plată în aceleași condiții și în primăvara anului 2024, asigurând astfel continuitatea beneficiilor acordate.  Această măsură vine ca o garanție pentru beneficiarii care au depus cereri în trecut, confirmând faptul că drepturile deja stabilite și plătite vor fi respectate și în viitor. Astfel, toți cei care au beneficiat de ajutoare pentru achiziționarea de lemne de foc pot fi siguri că vor continua să primească sprijinul necesar pentru încălzire.

  Retragerea banilor cash până la 31 martie 2024
  Conform unui proiect de ordonanță, beneficiarii cardurilor de energie au posibilitatea să-și retragă banii necheltuiți în numerar până la data de 31 martie 2024. Această opțiune vine în sprijinul celor care au achiziționat lemne de foc pentru încălzire și își doresc să își recupereze banii într-o formă mai convenabilă.  Pentru a putea beneficia de această facilitate, beneficiarii trebuie să prezinte următoarele documente justificative la oficiul poștal: cardul de energie valabil la data încasării sumei în numerar, actul de identitate al beneficiarului de sprijin și documente care atestă achiziția de lemne de foc. Termenul limită pentru retragerea banilor cash este 31 martie 2024, iar este important ca toți cei interesați să aibă toate documentele necesare pregătite la timp.  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
  \x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *