Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

David Popovici explică de ce vrea bodyguarzi la Jocurile Olimpice și de ce nu va sta în Satul Olimpic
  Înotătorul David Popovici a clarificat într-o postare pe Facebook că nu va alege să rămână în Satul Olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris și că va suporta integral costurile serviciilor de protecție privată, împreună cu echipa sa.

  Popovici a subliniat că protecția sa nu va fi finanțată din fonduri publice, lucru care poate fi confirmat de către Camelia Potec, președintele Federației Române de Natatie și Pentatlon Modern, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și George Boroi, secretarul general al COSR.


  În explicația sa, David Popovici a detaliat motivele pentru care dorește să aibă bodyguarzi la Jocurile Olimpice și de ce a optat pentru cazarea la un hotel obișnuit de 3 stele, în locul unui hotel de lux.

  „Pe măsură ce Jocurile Olimpice de la Paris se apropie rapid, intrăm într-o perioadă intensă de pregătire, care necesită eforturi susținute atât fizice, cât și mentale.

  Este crucial ca un sportiv angajat într-o competiție de o asemenea importanță să beneficieze de liniștea necesară pentru pregătire.  În această ecuație, logistica joacă un rol esențial, iar asta înseamnă nu doar odihnă adecvată și satisfacerea necesităților de bază pentru a menține rutina și concentrarea, ci și luarea unor decizii practice, cum ar fi cazarea în afara satului olimpic, ținând cont de condițiile specifice din Paris și distanța dintre locul de concurs și satul olimpic.

  Asigurarea protecției și siguranței sportivilor și a echipelor lor reprezintă o prioritate majoră pentru toate delegațiile care participă la Jocurile Olimpice și care urmează protocoalele de securitate stabilite de organizatori.

  Consider că toate aceste aspecte au fost analizate cu atenție de către FRNPM și COSR, astfel încât să ne desfășurăm activitatea în cele mai bune condiții posibile.  Pe de altă parte, este important să fac câteva precizări necesare:

  – Decizia de a sta în afara satului olimpic a fost luată de către echipa mea, FRNPM și COSR cu mult timp înainte, iar aceasta nu a fost o excepție, ci o practică adoptată și de alți sportivi care participă la această competiție, cum ar fi cei din canotaj și caiac-canoe.

  – Hotelul menționat ca fiind de lux este de fapt un hotel obișnuit de 3 stele.

  – Echipa mea a comunicat în repetate rânduri atât FRNPM, cât și COSR că serviciile de protecție privată vor fi suportate integral de noi, fără a fi finanțate din fonduri publice. Aceste aspecte pot fi confirmate de către președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi.
  – De-a lungul istoriei Jocurilor Olimpice au existat și alte cazuri în care sportivii români au ales să fie cazați în afara satului olimpic, iar în acest sens, invit presa să acorde mai multă atenție documentării.

  Îmi doresc să ne tratăm reciproc cu respect, să depunem eforturi suplimentare și să ne reprezentăm cu seriozitate și integritate în domeniul în care activăm.”

  Acestea au fost cuvintele lui Popovici pe Facebook.
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
  \x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *