Romania ascunde trei locuri de o frumusete ireala, mai putin cunoscute de oameni, dar unice in lume! Turistii straini aleg sa vina in tara noastra pentru aceste locuri
In tara noastra se gasesc multe locuri de o frumusete ireala, care sunt mai putin cunoscute si par desprinse din povesti. Turistii strain vin la noi in tara pentru peisajele incantatoare si pentru oamenii calzi si primitori. Mai jos gasiti 3 locuri din Romania pe care este posibil sa nu le fi vizitat, dar trebui neaparat sa ajungi acolo:
Podul lui Dumnezeu. Podul natural de la Ponoarele, numit Podul lui Dumnezeu, reprezinta unicul pasaj natural rutier functional la nivel national. Este traversat de DJ 67 Baia de Arama-Drobeta Turnu Severin, si este un vestigiu al Pesterii Podului. A rezultat prin surparea tavanului acesteia. Acest pod este cel mai mare pod natural al tarii, fiind al doilea ca maarime din Europa ( 30 m lungime, 13 m latime, 22 m inaltime si 9 m grosime).
Este singurul pod din lume deschis traficului, inclusiv celui de mare tonaj. Se gaseste aici o structura masiva de calcare stratificate in bancuri de 1-2 metri, cu o arcada din avala intr-o stare mai buna ca cea din amonte.
Legende: De mult se credea ca aici traia Dracul si oamenii se rugau lui Dumnezeu sa scape de el. Dumnezeu a lovit atunci cu palma in tavanul pesterii unde locuia Dracul, prabusindu-se peste intrare. Dracul insa a iesit pe cealalta parte a pesterii si s-a agatat cu ghearele de varful Dealul Pesterii. Apoi s-a urcat pe o stanca care ii poarta numele: Stanca Dracului.
O alta legenda spune ca Dumnezeu a construit podul pentru ca Sfantul Nicodim sa treaca prin Tismana, dupa ce a fost alungat din comuna. Acestia l-au acuzat de furt, punandu-i in traista un cutit, o paine si o gaina cu gatul taiat. In anul 1370, calugarul cauta o cascada care ii aparea in vis si deasupra careia voia sa construiasca o manastire. A plecat din Ponoarele la Tismana, unde a si ridicat manastirea. A blestemat apa de la Ponoare inainte de a pleca, sa o inghita pamantul si sa fie fara pesti. Acest lucru s-a adeverit, pe cursul apei au fost construite 8 mori, in niciuna nu este niciun peste. O alta legenda ii atribuie lui Hercule construirea podului.
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-6231162218343835"
data-ad-slot="7006996634"
data-ad-format="auto"
data-full-width-responsive="true">
Gradina Zmeilor. Acest monument al naturii reprezinta o arie protejata de interes national, situata in judetul Salaj, in comuna Balan. Legea nr.5 din 6 martie 2000 a declarat Gradina Zmeilor arie protejata, intinzandu-se pe o suprafata de 3 hectare. “Gradina Zmeilor” cuprinde un ansamblu neregulat de stanci: Zmeul si Zmeoaica, Soldatii, Fata Catanii, Mosu, Calugarii, Capitanul, Acul Cleopatrei, Eva, Degetelul, Sfinxul, Dorobantul.
Acestea au forme bizare, de turnuri, ace, ciuperci, abrupturi stancoase, care sunt dispuse la baza dealului “Dumbrava”. Formatiunile geologice sunt atribuite perioadei holocenului si sunt alcatuite din gresii de culoare cenusiu-galbuie.
Acestea s-au format prin actiunile repetate ale aerului (vant, temperatura, inghet-dezghet), apei (siroire, spalare). Si procesele gravitionale au contribuit de-a lungul timpului la formarea lor ( surpari, prabusiri).
Lacul cu vartej. Lacul artificial, de acumulare Vida s-a format pe Raul Holod printr-un baraj de anrocamente de 10 m inaltime. Inainte de 1967, pe locul actual al barajului se afla cea mai veche moara din satul Luncasprie, moara lui Lioliu. In acest loc erau doar doua case, cea a morarului si a fiului acestuia. Puteai sa ajungi din acest loc in satul Racas doar printr-o poteca ingusta.
Acest lac de acumulare are o suprafata de 6 ha si un volum de 0,4 milioane m3. Palnia de deversare reprezinta o curiozitate turistica, avand rolul de a normaliza debitul cand sunt multe precipitatii.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vbDoliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu