Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Câți bani va încasa un român la pensie după ce a contribuit timp de 35 de ani pentru salariul minim: Noua lege a pensiilor din 2024 promite o creștere remarcabilă a acestora




    Reforma pensiilor din 2024 aduce veste bună pentru lucrătorii cu salariu minim din România. Cu o creștere de peste 80% a pensiilor pentru cei care au dedicat o viață întreagă acestui nivel de venit, schimbarea promite să aducă un impuls semnificativ pentru nivelul de trai al acestora.

    Câți bani vor primi la pensie persoanele care au contribuit pentru salariul minim timp de 35 de ani


    Într-o mișcare menită să ofere un sprijin semnificativ lucrătorilor cu salariu minim din România, noua lege a pensiilor din 2024 promite o creștere remarcabilă a pensiilor pentru cei care au muncit pe întreaga durată a vieții lor la acest nivel de venit. Potrivit declarațiilor Ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, această lege va aduce o creștere de peste 80% pentru cei care au lucrat 35 de ani pe salariul minim pe economie.

    Această reformă vine în urma unei analize atente a sistemului de pensii și a nevoii de a recompensa munca îndelungată și dedicată, în special în cazul celor cu venituri modeste. Potrivit Ministrului Oprescu, formula de calcul a noilor pensii ține cont de punctele de stabilitate, care sunt acordate pentru fiecare an lucrat peste 25 de ani. Astfel, cei care au muncit o viață întreagă la salariul minim vor vedea o îmbunătățire semnificativă a nivelului lor de trai odată cu pensionarea.



    Un aspect esențial al noii legi a pensiilor este introducerea unei penalizări pentru cei care nu au lucrat un număr suficient de ani. Astfel, stagiul minim de cotizare a fost stabilit la 15 ani, în timp ce stagiul complet este de 35 de ani. De asemenea, o altă noutate importantă este că cei care au cotizat timp de 40 de ani vor putea ieși la pensie fără nicio penalitate, ceea ce reprezintă o oportunitate considerabilă pentru cei care doresc să se retragă mai devreme din câmpul muncii.

    Potrivit romaniatv.net, Simona Bucura Oprescu a precizat că „Anii sub 25 de ani nu sunt ani care aduc puncte suplimentare. În momentul acesta, în legea pensiilor avem un stagiu minim de 15 de ani, un stagiu complet de cotizare de 35 de ani şi avem şi o altă noutate în lege, cei care au stagiu de cotizare de 40 de ani pot să iasă la pensie după noua lege, fără nicio penalitate, adică dacă eşti bărbat, ai început la 20 de ani, vârsta maximă limită de pensionare este 65 de ani, poţi să ieși





    style="display:block"
    data-ad-client="ca-pub-6231162218343835"
    data-ad-slot="7006996634"
    data-ad-format="auto"
    data-full-width-responsive="true">

    Este esențial ca aceste măsuri să fie bine înțelese de către toți cei vizați, iar planificarea pentru perioada de pensionare să fie făcută în consecință. Faptul că persoanele care au lucrat la salariul minim vor primi o creștere semnificativă a pensiilor ar trebui să ofere un stimulent suplimentar pentru cei aflați încă în activitate să-și continue munca și să-și asigure un viitor financiar mai stabil.

    Astfel, reforma pensiilor din 2024 reprezintă un pas important către îmbunătățirea condițiilor de trai pentru cei care au muncit la salariul minim pe economie. Prin recunoașterea efortului și contribuției acestor persoane, se întărește și încrederea în sistemul de pensii și în viitorul financiar al lucrătorilor din România.
















    Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
    Tine-ti familia si prietenii informati!

    România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







    Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.




    \x\vbDoliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *