Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Unde au dispărut bancnotele de 20 de lei emise în 2021? La ce prețuri se vând acum
  La finele anului 2021, Banca Națională a României a inaugurat o premieră deosebită prin lansarea în circulație a primei bancnote ce prezenta portretul unei femei remarcabile – Ecaterina Teodoroiu, figura emblematică a Primului Război Mondial, în special pentru eroismul său demonstrat pe frontul de la Mărășești. Cu toate că această bancnotă a avut un debut istoric, fiind prima din țară cu o astfel de caracteristică, tirajul său a fost limitat, fapt ce a făcut ca prezența ei în portofelele românilor să fie relativ rară.


  Puține exemplare din această bancnotă, având valoarea nominală de 20 de lei, au avut șansa să fie întâlnite de cetățenii obișnuiți în viața lor de zi cu zi, deoarece Banca Națională a României a emis un tiraj de doar 30.000 de bucăți. Cu toate acestea, impactul său în societate și interesul generat de colecționari și entuziaști au fost considerabile, alimentând curiozitatea și dorința de a deține această piesă de patrimoniu.  În mod specific, această bancnotă a fost introdusă în circulație prin sucursalele regionale ale Băncii Naționale a României din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș, fiind destinată efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit sau Trezoreria Statului. Pe aversul acestei bancnote se regăsesc detalii atent selecționate care marchează figura și momentul istoric al Ecaterinei Teodoroiu, precum și elemente simbolice ale identității naționale.

  style="display:block"
  data-ad-client="ca-pub-6231162218343835"
  data-ad-slot="7006996634"
  data-ad-format="auto"
  data-full-width-responsive="true">

  Cu toate acestea, datorită caracterului său istoric și rarității în circulație, această bancnotă a devenit rapid un obiect de interes pentru colecționari și pasionați de istorie. Mulți dintre aceștia au căutat să dețină această piesă unică, ceea ce a condus la apariția unor anunțuri pe platforme online de vânzare-cumpărare, cum ar fi OLX.  Astfel, au apărut anunțuri care ofereau colecții întregi de bancnote cu Ecaterina Teodoroiu la prețuri considerabile, reflectând interesul crescut pentru această piesă de patrimoniu. Deși unele dintre aceste oferte prezentau prețuri mari, de până la 2.500 de lei pentru o colecție de 100 de bancnote, ele au ilustrat fascinația și dorința de a deține o bucată de istorie în forma unei bancnote rare și cu o încărcătură simbolică puternică.


  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
  \x\vbDoliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *