Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Mamele vor putea primi ajutor de la stat pentru nou-născuți până în 2027: În ce constau noile măsuri aprobate de Guvern
  Cu un accent sporit pe susținerea mamei și a nou-născutului, Guvernul României a extins recent măsurile de sprijin pentru familiile defavorizate.

  Prin intermediul unei noi ordonanțe, mamele vor beneficia de ajutor financiar și asistență suplimentară până în 2027. Aceste inițiative reflectă angajamentul de a asigura o îngrijire adecvată și o tranziție mai ușoară către maternitate pentru categoriile vulnerabile.


  Guvernul României a extins ajutorul pentru mamele cu nou-născuți

  Într-un efort de a sprijini mamele defavorizate și de a asigura o îngrijire adecvată pentru nou-născuți, Guvernul a aprobat recent măsuri extinse care vor fi aplicate până în 2027.

  Aceste măsuri, stabilite prin Ordonanța de Urgență nr. 34/2024, se concentrează pe acordarea de ajutor financiar și asistență suplimentară pentru cuplurile mamă-nou-născut care se confruntă cu dificultăți materiale sau sociale.  Conform noilor reglementări, mamele defavorizate vor primi tichete sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut. Acești bani vor fi acordați într-o tranșă unică și sunt destinați achiziționării de produse necesare îngrijirii bebelușului.

  Această măsură se aplică doar pentru copiii născuți după 12 aprilie 2024 și pentru cei cu vârsta de până la trei luni.Ce criterii trebuie să îndeplinească mamele defavorizate pentru a primi banii?

  Printre beneficiarii acestui ajutor financiar se numără mamele care îndeplinesc următoarele criterii:

  style="display:block"
  data-ad-client="ca-pub-6231162218343835"
  data-ad-slot="7006996634"
  data-ad-format="auto"
  data-full-width-responsive="true">

  Aceste măsuri includ consiliere în alăptare, educație sanitară, cursuri de prim-ajutor pentru nou-născuți, educație privind igiena corporală și a locuinței, facilitarea accesului la servicii medicale și orientare către servicii sociale.

  De asemenea, o modificare semnificativă introdusă de această ordonanță este eliminarea contribuției la sănătate pentru unele concedii medicale, ceea ce va reduce povara financiară pentru mamele aflate în perioada postnatală.

  Cum pot fi folosiți banii primiți de la stat?  Bugetul alocat pentru aceste măsuri este substanțial, fiind stabilit la echivalentul în lei al sumei de 24.000.000 de euro, reflectând angajamentul guvernului de a sprijini în mod eficient mamele și nou-născuții în nevoie.

  Pentru a beneficia de acest ajutor, mamele eligibile trebuie să depună o solicitare în termen de maxim trei luni de la nașterea copilului. Autoritățile administrației publice locale vor verifica îndeplinirea acestui criteriu în momentul identificării cuplului mamă-nou-născut.
  Această suma în valoare de 2.000 de lei poate fi acordată într-o singură tranșă și poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de produse necesare îngrijirii nou-născutului.

  Banii pot fi utilizați pentru achiziționarea de scutece, produse de igienă, îmbrăcăminte pentru nou-născut, precum și produse sanitare și medicale pentru cuplul mamă-nou-născut.
  Astfel, extinderea și consolidarea acestor măsuri de sprijin reprezintă un pas important în direcția asigurării unei îngrijiri adecvate și a unei tranziții mai ușoare către maternitate pentru mamele defavorizate din România.

  Prin aceste inițiative, Guvernul demonstrează un angajament puternic față de sănătatea și bunăstarea mamelor și a copiilor în primii lor ani de viață.
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
  \x\vbDoliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *