Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun prieten al grădinarului: iată 10 moduri ingenioase de utilizare în grădină…
  Bicarbonatul de sodiu, un ingredient comun în bucătărie și în gospodărie, poate fi și un aliat de încredere în grădină. Iată zece moduri ingenioase în care poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a-ți îngriji grădina și pentru a rezolva diverse probleme în mod natural:

  Combaterea bolilor fungice la plante: Bicarbonatul de sodiu poate fi un remediu eficient împotriva bolilor fungice precum mana, mucegaiul sau ruginirea. Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și pulverizează soluția pe plante o dată la câteva săptămâni.


  Îndepărtarea buruienilor: Pentru a elimina buruienile fără a folosi produse chimice toxice, poți presăra bicarbonat de sodiu direct pe buruieni sau pe zonele în care cresc, în special între dale sau pavele.
  Îmbunătățirea solului: Adăugarea de bicarbonat de sodiu la sol poate ajuta la reglarea pH-ului acestuia, ceea ce poate fi benefic pentru plantele care preferă un mediu mai alcalin.
  Prevenirea atacurilor de insecte: Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a descuraja anumite insecte dăunătoare, cum ar fi gândacii de Colorado pentru cartofi. Pulverizează bicarbonat de sodiu pe frunzele plantelor pentru a le proteja.  Curățarea uneltelor de grădină: Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca agent de curățare pentru uneltele de grădină. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și folosește-o pentru a curăța uneltele murdare.
  Neutralizarea mirosurilor neplăcute: Dacă ai compost sau un compostor în grădină, adăugarea de bicarbonat de sodiu poate ajuta la neutralizarea mirosurilor neplăcute.
  Curățarea cărămizilor și a pietrelor: Bicarbonatul de sodiu este eficient în îndepărtarea murdăriei și a mucegaiului de pe cărămizi și pietre decorative din grădină. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și aplică pasta rezultată pe suprafețele murdare, apoi clătește cu apă.

  style="display:block"
  data-ad-client="ca-pub-6231162218343835"
  data-ad-slot="7006996634"
  data-ad-format="auto"
  data-full-width-responsive="true">
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
  \x\vbDoliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *