Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Dulceață de ardei iute, după rețeta lui Scărlătescu:




    Ingrediente:

    Pentru dulceața de ardei iute, chef Cătălin Scărlătescu folosește: 1 kg ardei iuţi. Acesta preferă să folosească ardei de toate culorile, roşii, verzi sau portocalii.


    În plus, acesta mai pune 0,5 kg ardei capia mici, de preferat să fie ouțin iuţi, 1 kg zahăr și 1 l oţet alb de 9 grade.

    Ardeii se spală şi se zvântă, după care se curăţă de cotoare, seminţe şi nervuri. Pe urmă, chef Scărălătescu îi toacă mărunt la cuţit şi pe urmă îi pune într-un castron.

    Într-o cratiţă smălţuită sau de inox, de 4-5 litri, chef Scărlătescu pregătește siropul dintr-un kilogram de zahăr şi un litru oţet, pe care îl fierbe aproxiamtiv 20-25 minute, după care pune ardeiul tocat. Amestecă bine cu o lingură inoxidabilă, lasă să dea câteva clocote, după care închide focul, acoperă cratiţa şi o lasă să se odihnească 2-3 ore, timp în care are loc fenomenul de plasmoliză.



    După aproximativ trei ore, chef Scărlătescu fierbe dulceaţa descoperită, la foc domol, până se leagă. La fiert, dulceața este lăsată aproximativ 40-50 minute.

    Când este gata, se închide focul şi se lasă să se răcească, după care se pune în borcane sterilizate, apoi se sigilează şi se depozitează în loc răcoros, întunecos şi uscat.





    style="display:block"
    data-ad-client="ca-pub-6231162218343835"
    data-ad-slot="7006996634"
    data-ad-format="auto"
    data-full-width-responsive="true">
















    Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
    Tine-ti familia si prietenii informati!

    România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







    Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.




    \x\vbDoliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *