Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Elevii vor primi o nouă bursă în anul 2024-2025. Anunțul a fost făcut de către Ligia Deca
  Ligia Deca a anunțat ce burse școlare vor fi introduse în anul școlar 2024-2025 și este vorba despre bursa de reziliență, ce este în valoare de 300 de lei.

  Această bursă de reziliența are ca și scop motivarea elevilor ce nu realizează criteriile pentru celelalte tipuri de burse, însă care își dau interesul pentru performanțele școlare. Iată care sunt criteriile pe care elevii trebuie să îndeplinească pentru bursa de reziliență.


  O nouă bursă a fost anunțată pentru anul școlar 2024-2025

  Nu toți elevii îndeplinesc criteriile burselor de merit, motiv pentru care Ligia Deca a decis să implementeze o nouă bursă, bursa de reziliență, pentru a îi motiva pe elevi să progreseze în performanțele lor școlare. Această bursă va avea valoarea de 300 de lei și o să fie oferită începând cu anul școlar 2024-2025.

  Pentru ca elevii să primească bursa de reziliență, aceștia trebuie să îndeplinească anumite criterii, printre care să aibă media cel puțin 7 și să facă parte din primii 30% din elevii clasei din care fac parte.  ”Ordonanţa despre care vorbim astăzi prevede introducerea în lege a unui nou tip de bursă, bursa de rezilienţă. Scopul acestei burse este de a motiva şi elevii care au în acest moment şi rezultate medii, să progreseze. Este o formă de a stimula progresul individual în învăţare. Cuantumul bursei de rezilienţă va fi de 300 de lei pe lună, iar bursa se va acorda elevilor care au obţinut cel puţin media anuală 7 şi se află printre primii 30 la sută dintre elevii din clasă, din punct de vedere al rezultatelor.

  De bursa de rezilienţă vor beneficia şi elevii cu afecţiuni oncologice sau cronice, şcolarizaţi pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni în cadrul aşa-numitei şcoli din spital sau la domiciliu.”, a explicat ministrul Educației, potrivit digifm.ro.

  style="display:block"
  data-ad-client="ca-pub-6231162218343835"
  data-ad-slot="7006996634"
  data-ad-format="auto"
  data-full-width-responsive="true">

  Bursa de merit o să fie și aceasta modificată în anul școlar 2024-2025, mai exact a crescut media de la care acestea vor fi acordate. Elevii pot și eligibili pentru bursa de merit, în valoare de 450 de lei, dacă au media mai mare sau egală cu 9.50, dar și pentru elevii ce au „obţinut premiile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare recunoscute de Ministerul Educaţiei, premiul I la etapele naţionale ale concursurilor sau competiţiilor şcolareşi extraşcolare, recunoscute şi finanţate sau nefinanţate de Ministerul Educaţiei şi elevilor care au obţinut medaliade aur sau locul I la campionatele naţionale organizate de Federaţiile naţionale olimpicesau la probele olimpice.”, a adăugat Ligia Deca.

  Ca și în cazul bursei de reziliență, în cazul elevilor de clasa a V-a, bursa de merit este oferită pe baza primelor două semestre, iar pentru elevii din clasa a IX-a, pentru media de admitere la liceu.
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
  \x\vbDoliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *