Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Ghicești Cine E Tânăra Din Imagine Este Un Tezaur Viu Al Românilor Și Un Exemplu Pentru Mulți
  Cine este tânăra din imagine, de o eleganță impresionantă? Puțini o recunosc, deși azi este una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară de la noi din țară. Era considerată o frumusețe rară, în jurul căreia roiau bărbații la acea vreme.

  Frumusețea din imagine este una dintre cele mai iubite artiste din România. Se află de peste 60 de ani în industria muzicală și a reușit să cucerească inimile tuturor românilor în acest timp, devenind o emblemă când vine vorba despre folclor.


  În fotografie era foarte tânără, pe vremea când nici măcar nu cunoscuse succesul și nu se gândea că va deveni una dintre cele mai iubite voci. A iubit mereu folclorul, a fost înzestrată cu mult talent și așa a ajuns să încânte o țară întreagă.

  Pentru că este greu să o recunoști, îți spunem noi: este Sofia Vicoveanca. Are o carieră de invidiat și toată țara îi iubește vocea și piesele ce au ajuns la inimile pasionaților de muzică populară.  Este o artistă emblematică, pe care o apreciază oameni de pretutindeni. Mai mult, autoritățile din Suceava au numit un bulevard cu numele ei, în semn de prețuire și respect pentru comoara culturală pe care o lasă în urmă.

  Sofia Vicoveanca este o artistă de excepție, dar și o familistă convinsă. A avut parte de o iubire ca în povești alături de soțul ei, dar viața i-a separat mult prea devreme, ceea ce a provocat mare durere în viața interpretei de muzică populară.

  S-au iubit mult și între ei a fost dragoste la prima vedere. Sofia Vicoveanca a fost atât de îndrăgostită, încât a acceptat să se căsătorească încă de la a doua întâlnire, semn că erau siguri pe ceea ce simt. A fost căsătorită cu ziaristul sucevean Victor Micu, care a decedat în aprilie 2001, la vârsta de 70 de ani. Chiar dacă au avut o relație perfectă și niciodată nu s-au gândit la despărțire, artista i-a ascuns toată viața un secret soțului ei.

  style="display:block"
  data-ad-client="ca-pub-6231162218343835"
  data-ad-slot="7006996634"
  data-ad-format="auto"
  data-full-width-responsive="true">

  Numai aşa să faci ciorba, de acum!’, mi-a spus el. A plecat dintre noi şi n-a ştiut adevărul. Căci, dacă spui o minciunică, să o păstrezi până te duci! Niciodată nu a ştiut că îi pun smântână în ciorbă”, a declarat Sofia Vicoveanca într-o emisiune TV.

  Când nu e pe scenă, se dedică familie și unei mari pasiuni de-ale sale: poezia. În timp ce mulți o cunosc pentru vocea ei fermecătoare și prezența scenică impresionantă, puțini știu că este și o scriitoare talentată.

  În casa ei din Vicovul de Jos, într-o mansardă plină de istorie și amintiri, Sofia și-a creat un colț dedicat pasiunii sale. Acolo, stau cu mândrie diplomele și trofeele câștigate de-a lungul carierei, Tot acolo se află și o colecție de costume populare, peste 58 la număr.
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
  \x\vbDoliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *