Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Lista completă a bolilor pentru care poți să ieși la pensie pe caz de boală. Care sunt condițiile
  Potrivit Observatornews.ro, cei care doresc să se pensioneze în caz de boală, indiferent că vorbim de bărbați sau femei, trebuie să fi cotizat cel puțin 15 ani, atât în privința contribuției la pensie, cât și cea a asigurărilor sociale de sănătate.


  Cei ce nu au vechimea de 15 ani mai primesc, totuși, o șansă pentru că o comisie de specialitate va analiza cazul lor.

  Aici vor fi luate în considerare persoanele care și-au pierdut o mână sau un picior în urma unui accident de muncă, dar și cei care și-au pierdut auzul sau văzul. Statistica este cu adevărat îngrijorătoare când vine vorba de numărul persoanelor care cer pensionarea din cauza bolilor psihice.  Schizofrenie sau SIDA

  Conform încadrării în gradul de invaliditate stabilit de comisia de expertiză medicală, pacienții care sunt diagnosticați cu schizofrenie au dreptul la pensie de invaliditate. Totodată, este important de știut că încadrarea în grad de invaliditate este de competența exclusivă a medicului expert al asigurărilor sociale.

  Dacă au realizat în condițiile legii stagiul de cotizare, conform prevederilor legale din anul 2020, pacienții diagnosticați cu sindromul imuno-deficienței au dreptul la pensie de handicap.

  style="display:block"
  data-ad-client="ca-pub-6231162218343835"
  data-ad-slot="7006996634"
  data-ad-format="auto"
  data-full-width-responsive="true">

  Gradul I: Acesta este caracterizat de deficiența funcțională gravă și pierderea totală a capacității de muncă și a capacității de autoîngrijire.

  Gradul II: Este caracterizat de deficiența funcțională accentuată, capacitate de muncă diminuată și capacitate de autoservire păstrată.Gradul II:

  Gradul III: Caracterizat prin pierderea a cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă.  De asemenea, criteriile şi normele pe baza cărora se face încadrarea în gradele I, II şi III de invaliditate se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, după caz, cu avizul Ministerului Sănătăţii, care va fi adoptată în termen de 90 de zile.


  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
  \x\vbDoliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *