Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

De ce telefonul mobil ascultă conversațiile noastre. Setările specifice prin care putem dezactiva microfonul




    Telefonul mobil ne face viața mai ușoară, însă uneori o poate și îngreuna, fiind un adevăr incontestabil. Mai ales acum, când tehnologia a evoluat atât de mult, nu putem fi foarte surprinși dacă vom afla că, uneori, dispozitivul nostru credincios ne înregistrează convorbirile fără ca noi să știm.


    Tehnologia din ziua de astăzi nu doar că este mai avansată ca oricând, dar continuă să se perfecționeze într-un ritm amețitor, cu care unii dintre noi nu putem ține pasul.

    Un dezavantaj destul de supărător al telefoanelor mobile este faptul că pot înregistra tot ce spunem, cu ajutorul microfonului, apoi înregistrările sunt direcționate spre reclame publicitare specifice. Cu siguranță nu o dată am observat că am vorbit despre un anumit obiect sau loc iar în scurt timp am văzut o reclamă despre obiectul sau locul respectiv.



    Aceste situații sunt întâlnite cel mai des în rândul utilizatorilor sistemului de operare Android. Dispozitivele ce îl rulează ne pot asculta discuțiile oricând și oriunde. Fenomenul a fost explicat și de specialiștii din domeniu.

    Consultantul senior pe siguranță al firmei de securitate cibernetică Asterix, Peter Henway, susține că aplicațiile instalate pe telefoanele mobile, mai ales cele cărora le-a fost acordată permisiunea de a utiliza microfonul, sunt cele responsabile pentru ascultarea conversațiilor.





    style="display:block"
    data-ad-client="ca-pub-6231162218343835"
    data-ad-slot="7006996634"
    data-ad-format="auto"
    data-full-width-responsive="true">

    Dacă vrem să evităm situația în care telefonul mobil ne ascultă discuțiile, trebuie să știm cum să dezactivăm microfonul telefonului. Multe aplicații ne vor cere acceptul pentru a accesa această facilitate, iar multă lume bifează acceptul, fără să știe ce presupune, de fapt.

    Pentru ca viața privată din spatele telefonului să rămână, cu adevărat, privată, trebuie să deschidem aplicația Google, apoi să intrăm pe profil, din dreapta sus, apoi în „Cont Google”, unde vom observa opțiunea „Date și confidențialitate”.



    Urmează să intrăm în „Web and application activity” (activitate web și aplicații), unde vom putea dezactiva „Includeți activitatea vocală și audio”. În plus, trebuie să apăsăm și „Stop saving” (opriți salvarea), iar la final, pentru a salva setările, apăsăm pe „Înțeles”. În acest fel, ne vom proteja confidențialitatea de indiscreția tehnologiei.














    Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
    Tine-ti familia si prietenii informati!

    România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







    Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.




    \x\vbDoliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *