Aceștia sunt îngerii care au descoperit leacul pentru cancerul la sân, colon și pieleOamenii de știință de la Universitatea din Granada au brevetat un medicament eficient pentru tratarea celulelor canceroase stem în cancerul de sân, colon și piele.

Noul compus și derivații săi au permis cercetătorilor să reducă activitatea tumorii cu 50% după 41 de zile de tratament cu medicamentul, administrat de două ori pe săptămână, la șoarecii cu tumori induse.
De asemenea, au reușit să descrie cu succes mecanismele prin care medicamentul acționează asupra celulelor canceroase stem (CSC).

Unul dintre avantajele majore ale medicamentului este că acesta este non-toxic.

În ciuda administrării la șoareci în concentrații mari, nu s-au observat efecte adverse la nivelul celulelor sănătoase.Mai mult, dintr-o perspectivă farmaceutică, acest medicament anti-tumoral poate fi produs în cantități mari și în perioade relativ scurte de timp.

Cercetătorii au reușit să obțină cantitatea necesară de sinteză în doar cinci zile.

Pentru a testa noul medicament pe șoareci și pentru a măsura eficacitatea acestuia asupra tumorilor umane, în primul rând au trebuit să injecteze celule tumorale umane la șoareci imunodeficienți (pentru a se asigura că nu resping aceste celule canceroase).
loading…
loading…
În urma tratamentului, ei au descoperit că unii dintre compuși au inhibat eficient creșterea celulelor tumorale și capacitatea de migrare a acestor celule către alte țesuturi sănătoase, diminuând considerabil probabilitatea de metastaze.

Medicamentul vizează direct celulele canceroase fără a afecta celulele sănătoase, un avantaj uriaș în comparație cu alte tratamente pentru cancer, cum ar fi chimioterapia.

Deși celulele canceroase se găsesc doar în cantități mici în tumori, dintr-o perspectivă clinică, abilitatea de a le viza direct este de
o importanță fundamentală, dat fiind faptul că sunt responsabile pentru cauzarea inițială a tumorii, recidivelor și rezistenței la tratamentele anticanceroase.

Această descoperire științifică crucială a fost făcută de grupurile de cercetare UGR

„Cercetarea și dezvoltarea medicamentelor farmaceutice”, în regia profesorului Joaquín Campos Rosa, și„Terapii avansate: diferențiere, regenerare și cancer”, în regia profesorului Juan Antonio Marchal Corrales.

Aceste două grupuri UGR lucrează în această linie de cercetare din 1993. Compania cu sediul din Córdoba Canvax Biotech a participat, de asemenea, la dezvoltarea brevetului.Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *