Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Confiscarea averilor și detenția pe viață pentru corupți, o lege ce ar putea salva România?O propunere legislativă de modificare a Codurilor penale propune pedepse mai mari pentru cei corupți și reducerea plafonului de

prejudiciu pentru luarea de mită sau pentru persoanele cercetate de corupție, de la un milion de euro la suma de 100.000 de euro.
Pe lângă toate acestea, legea propusă parlamentului, de deputatul Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, mai propunea și închisoarea pe viață pentru fapte de corupție mai mari de 100.000 de euro,

confiscarea totală și extinsă a averii, muncă în folosul comunității pentru toți cei condamnați și rămânerea în cazier pe viața a faptelor de mare corupție, la fel ca și crimele.„Proiectul nostru prevede închisoarea pe viață pentru faptele de mare corupție. Proiectul prevede confiscarea totală a averii”, spune deputatul independent Bogdan Diaconu.

Potrivit aceluiași proiect de lege, se propune ca faptele de corupție să nu se mai prescrie.Unii dintre parlamentarii PDS au

crezut că prupunerea a fost folosită de deputatul Bogdan Diaconu pentru a se afirma și a-și face puțină publicitate.
loading…
loading…
Cei de la PSD mai spun și că este o pedeapsă mult prea aspră închisoarea pe viață pentru asemenea fapte.

Deputatul PSD, Cosmin Necula spune că trebuie să facem o mare diferență între ceea ce este populismul și ceea ce pretinde până la urmă o țară europeană.

Alt deputat PSD, Ciprian Mica, spune că închisoarea ar trebui să aibă și un rol educativ, să poată să-l ajute pe om mai departe în viață, să îl redai societății folositor, util ei.

Că dacă îl distrugi pe om și îi dai inchisoare pe viață, s-ar putea nu doar să-l distrugi mental și să-l afecteze pe el, ci și pe întreaga sa familie.

„Trebuie să ai condiții, trebuie să ai o celulă, trebuie să-l hrănești, să-i asiguri un trai normal.
Important este să recuperăm prejudiciul, mult mai important decât să ținem oamenii în pușcărie”, spune deputatul UNPR, Luminița Adam.

Citeste mai departe poate te intersează șî acest subiect

20 lecții de viață esențiale oferite de Buddha, cel mai calm om de pe pământÎnțelepciunea fără sfârșit a lui Buddha este relevantă și astăzi, predată acum 2.500 de ani.

Buddha a învățat oamenii cum să trăiască o viață etică, să vă liniștească mintea și să experimentați cea mai profundă pace spirituală.

Învățăturile sale s-au răspândit peste tot în lume în aproape fiecare țară.nul dintre mesajele principale ale lui Buddha a fost bunătatea și compasiunea față de toate ființele.

Învățăturile sale au fost oferite lumii pentru a ajuta toate ființele să trăiască o viață fericită și să depășească suferința obișnuită care vine pe parcursul vieții.Buddha a fost un lider spiritual si totodata fondatorul Budismului.

Există atât de multe lecții frumoase, puternice și de schimbare a vieții pe care le-am învățat de la studierea budismului și de la citirea multor citate ale lui Buddha.

Și astăzi vream să le împărtășim împreună cu dvs. 20 dintre aceste lecții de viață esențiale.

1. ”Dragostea vindecă toate lucrurile.Ura nu încetează prin ură, ci numai prin dragoste; aceasta este regula veșnică.”

2. „Trăiește azi pentru că ieri s-a dus, iar mâine poate să nu vină.”

3. “Un om nu este numit înțelept pentru că vorbește și vorbește din nou; dar dacă el este pașnic, iubitor și neînfricat atunci el este în adevăr numit înțelept. ”

4. “Nu locuiți în trecut, nu visezi la viitor, concentrează mintea asupra momentului prezent.”

5. “Secretul sănătății, atât pentru minte, cât și pentru trup, nu este să plângem pentru trecut, nici să ne îngrijorăm viitorul, ci să trăim acum cu înțelepciune și seriozitate momentul prezent”.

6. ”Calea nu este pe cer. Calea este în inimă.”

7. ”Cuvintele au puterea atât de a răni cât și de a se vindeca.Cuvintele au puterea de a distruge și de a vindeca.

Atunci când cuvintele sunt adevărate și amabile, ele pot schimba lumea noastră.”

8. ”Daca un om vorbeste sau se poarta in urma unui gand rau, durerea il va urmari.

Dar daca vorbeste sau se poarta in urma unui gand pur, fericirea il va urma ca o umbra care nu il paraseste niciodata.”

9. ”Pentru a intelege totul trebuie sa ierti totul.”

10. “Aveți compasiune pentru toate ființele, bogate și sărace; fiecare are suferința lor. Unii suferă prea mult, alții prea puțin.”

11. “Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am crezut: este fondat pe gândurile noastre și alcătuit din gândurile noastre.

Dacă un om vorbește sau acționează cu un gând rău, suferința îl urmărește pe măsură ce roata urmărește copita fiarei care trage căruța ….

Dacă un om vorbește sau acționează cu un gând bun, fericirea îl urmărește ca o umbră care nu-l părăsește niciodată “.

12. “Întregul secret al existenței este să nu ai frică. Nu vă temeți niciodată ce va fi cu voi, nu depindeți de nimeni.

Numai în momentul în care respingeți orice ajutor, vă eliberați. ”

13. ”Viata este dificila, dar sa-ti spun ceva: In momentul in care accepti acest adevar, ea devine usoara.”

14. “Trei lucruri nu pot fi ascunse de mult: soarele, luna și adevărul”.

15. ”Nici focul nici vantul, nici nasterea nici moartea nu pot sterge faptele noastre bune!”

16. ”Nimeni nu merită mai multă dragoste decât tine însuți.”

17. “Așa cum o lumanare nu poate arde fără foc, oamenii nu pot trăi fără o viață spirituală”.

18. “Un prieten nesăbuit și rău este mai de temut decât o bestie sălbatică; o fiară sălbatică îți poate răni trupul, dar un prieten rău îți va răni mintea “.

19. “În cer, nu există nici o distincție între est și vest; oamenii creează distincții din propria lor minte și apoi cred că sunt adevărate “.

20. “Nu există cale spre fericire: fericirea este calea.”

Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *