Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Legea împotriva lenei a intrat în vigoare de astăzi: Refuzul unui loc de muncă taie dreptul la ajutoare socialeIonel Petre, liderul AlDE Dâmbovița a anunțat luni intrarea în vigoare a „legii impotriva lenei” inițiată de parlamentari, care prevede ca refuzul unui loc de muncă să taie dreptul la ajutor social.

“De astăzi, a intrat în vigoare Legea împotriva lenei.La propunerea Alianţei Liberal Democrate, Legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi
completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat a fost adoptată şi a intrat în vigoare astăzi 22 octombrie 2018.

Conform datelor statistice oferite de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în România sunt în prezent circa 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social de peste 10 ani, fapt care arată că intenţiamajorităţii asistaţilor social de a-şi găsi un loc de muncă stabil este aproape de zero”, a transmis preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, într-un comunicat de presă.

“Consider că statul nu trebuie să mai încurajeze comoditatea celor care trăiesc din ajutoarele sociale, ci este necesar să se implice în angajarea acestora.

Nu mai putem permite să dăm bani unor oameni care nu vor să muncească, unor oameni care refuză nejustificat o ofertă de muncă sau care refuză să participe la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională.
loading…
loading…
Şi avem suficiente exemple în care primăriile au tăiat din bugetul pentru investiţii pentru a da mai mulţi bani celor care trăiesc din ajutorul statului”, a completat Ionel Petre.

Potrivit liderului ALDE Dâmbovița, asistența socială nu ar trebui să fie „pomană”, să iei bani din buzunarul celor care muncesc zi de zi
pentru a-și asigura un trai și a le da celor comozi.De asemenea, nu este deloc corect ca persoana asistată social să refuze locuri de muncă.

Ei bine, de acum înainte, refuzul repetat de două ori al persoanelor apte de muncă în familiile care beneficiază de ajutor social va conduce la încetarea acestui drept.

Cu alte cuvinte, persoanele care primesc ajutor social nu vor avea voie să mai refuze locurile de muncă.

Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *