Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Parcul de distracții de la Salina Turda, unul dintre cele mai impresionante din lumePotrivit site-ului oficial al salinei, www.salinaturda.eu, acesta este pe locul 22 în topul celor mai spectaculoase destinații din lume, această apreciere datorându-se celor de la Business Insider.

Salina Turda a ocupat un loc secund fiind detronată doar de un râu subteran din Filipine în topul „Cele mai cool locuri de sub pământ din lume”, într-un reportaj realizat de jurnaliștii de la CNN.
Salina Turda este vizitată anual de aproximativ 600.000 de persoane.

Iubitorii de aventură din întreaga lume vizitează parcul de distracţii tematic amenajat în Salina Turda, la o adâncime de 122 de metri sub pământ.

Parcul este o adevărată atracţie pentru turişti.Acesta este amenajat cu o roată în care te poți plimba și poți admira frumusețile

salinei, un lac perfect pentru plimbări cu barca, zonă unde se poate juca biliard și bowling şi un amfiteatru uriaş.Arhitectii care au gandit amenajarea interioara a salinei, au dat lovitura cu constructiile futuriste din lemn si corpurile de iluminat, de mare bun gust.

În anul 1932 extracțiile de sare s-au terminat, iar mina gigantică a devenit mai întâi un adăpost în timpul celui de-al doilea război mondial, iar apoi un depozit de brânză. În cele din urmă, a fost transformată în unul dintre cele mai incredibile locuri de agrement de pe pământ.
loading…
loading…
Sau mai bine zis de sub pământ, deoarece pentru a ajunge acolo este necesar să coborâți mai mult de 100 de metri cu un lift modern din sticlă, care are o vedere panoramică.

Pe măsură ce coborâți, vă veți scufunda în atmosfera unică a peșterii, ai cărei pereți încă strălucesc de sare, împrăștiind luminițe spectaculoase.

Această frumuseţe făcută de-a lungul timpului de mâna omului a ajuns să fie una dintre cele mai vizitate locuri din judeţul Cluj.
Salina Turda este un loc unic în inima Transilvaniei.Vă recomand tuturor să o vizitați.Este situat la doar 30 de km de Cluj-Napoca, în orașul Turda.

Este o destinaţie perfectă pentru o excursie de o zi și veți rămâne cu siguranță impresionați de frumusețile acestui lor.

Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *