Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Grădinița groazei în București! Educatoarele smulg părul din cap copiilor



Înfiorător! O educatoare de la o grădiniță de stat, din sectorul 6 al Capitalei, i-a smuls părul din cap unei fetițe de 5 ani, acuză mama micuței. Mărturie stau fotografiile făcute de mamă la scurt timp după incidentul din grădinița groazei, potrivit informațiilor furnizate de publicația Cetateanul.net

Motivul furiei educatoarei: fetița s-ar fi așezat pe un alt scăunel decât cel indicat. Deși părinții au depus reclamație, directoarea grădiniței nu a luat nicio măsură. Ba mai mult, directoarea a găsit scuze pentru educatoarea bătăușă.








Incidentul s-a petrecut, pe 10 decembrie 2019, la Grădinița nr. 250. Monica Deliu a povestit că atunci când s-a dus să-și ia fetița de la grădiniță educatoarele i-au spus că „s-a întâmplat ceva grav”.

„Nu m-a sunat nimeni să mă anunțe ce s-a întâmplat. Altă dată, când copilul a avut vărsat, m-au sunat imediat să vin. Acum, au considerat că nu este important.

Am venit, ca de obicei, la ora 4.30 ca să iau fetița. În ușa clasei mă aștepta educatorea Magda Gherghescu, mama educatoarei la care aveam copilul – Carmen Georgiana Negoiță. M-a luat de mână și mi-a spus că s-a întâmplat ceva grav. M-am speriat. Am văzut-o atunci și pe Carmen Georgiana Negoiță care tremura. Mi-au adus fetița, care avea părul smuls pe o zonă de 3 centimetri. Mi-au spus că a fost o greșeală. Că ar fi vrut să o ia de mână, dar copilul s-ar fi zbătut. Și din greșeală educatoarea a nimerit cu mâna în păr”, a povestit îngrozită Monica Deliu.







Copila spune însă cu totul altceva. Făceau pregătire pentru serbare, iar educatoarea s-a înfuriat pentru că Maria nu s-a așezat acolo unde îi spusese aceasta.

„Fetița mi-a povestit că s-a așezat pe alt scăunel decât cel indicat, iar doamna s-a enervat rău și a luat-o pe sus de păr. Educatoarea a rămas cu părul în mână. Maria mi-a zis că a mai fost trasă de păr și altă dată, primind și «castane» de la educatoare, dar nu s-a ajuns să-i smulgă părul din cap ca acum”, spune mama fetiței agresate.

Directoarea de la grădinița groazei vrea să mușamalizeze cazul




loading…
loading…




Educatoarea bătăușă Carmen Georgiana Negoiță
Femeia a sunat atunci la 112, iar la fața locului a venit un echipaj de la Secția 21 Poliție. A dat declarație la Poliție, apoi a plecat la INML, ca să scoată un certificat medico-legal. A scris și o petiție pe care a depus-o la directoare.

În loc să declanșeze o anchetă, conducerea grădiniței încearcă să mușamalizeze cazul.

„Reacția directoarei a fost că ea își iubește grădinița, că acum va ieși scandal și că ar fi mai bine să ajung la o înțelegere cu educatoarele. Am refuzat și am spus că voi urma calea legală, pentru a nu mai face rău și altor copii”, ne-a mai spus mama fetiței agresat. Femeia a apelat la un psiholog, pentru că fetița e foarte speriată și nu mai vrea să meargă la grădiniță. De atunci, nu a mai dus-o acolo. În primul an de grădiniță, copilul a fost la mama educatoarei de acum, Magda Gherghescu. Fetița a avut parte de corecții fizice și acolo.




„Mi-a bătut fetița până când a făcut pe ea. Când am fost să o iau de la grădiniță, i-am găsit pantalonașii uzi de pipi puși la uscat pe calorifer. Altă dată, Maria mi-a spus că o doare capul, că i-a dat doamna Magda «castane» în cap”, a mai spus Monica Deliu.

Facem precizarea că educatoarea Carmen Georgiana Negoiță nu a putut fi contactată. După ce a aflat că o căutăm, educatoarea și-a suspendat sau și-a șters contul pe care îl avea pe pagina de socializare Facebook.

„Năzdrăvăniile” directoarei Năzdrăvan







Contactată de reporterii Cetățeanul, directoarea de la grădinița groazei, Aurica Năzdrăvan, a imaginat o teorie interesantă pentru a o scoate basma curată pe educatoarea bătăușă. Fetița agresată ar suferi de o boală care i-ar provoca căderea părului, este explicația elucubrantă a directoarei.

„Nu stau lucrurile chiar așa. Fetița are o problemă de sănătate, are probleme cu părul. Nu știu cât i-a smuls educatoarea. Eu am venit la ora 5.00 și am văzut-o, când a sosit și poliția. Am văzut că avea lipsă păr, dar pielea nu era iritată în zona respectivă, să se vadă că părul a fost smuls. Dacă o vede un medic, precis își va da seama că e o problemă medicală. Am avut acum 15 ani o fetiță cu alopecie (nota redacției: afecţiune dermatologică inflamatorie ce lezează rădăcina părului) și știu”, afirmă directoarea.

Și pentru a ne convinge, ne-a pus la dispoziție o fotografie, de anul trecut, în care s-ar vedea, pretinde Aurica Năzdrăvan, că fetița are părul mai rar!?! Ulterior, Aurica Năzdrăvan a șters fotografia trimisă pe Whatsapp.

„O mămică mi-a trimis o poză de anul trecut de la serbare și am constatat că fetița avea păr lipsă, avea părul rar”, a spus Aurica Năzdrăvan.


Directoarea Năzdrăvan: „S-ar putea să fi fost ceva…”
Când ne-a arătat sceptici la aceste explicații, directoarea și-a nuanțat versiunea. A trecut la varianta celor două educatoare, la fel de neverosimilă.

„S-ar putea să fi fost ceva. Doamna făcea repetiție pentru serbare. Maria se tăvălea pe jos și s-au împiedicat niște fetițe de ea. Doamna a vrut să o ridice, să o prindă de mână, dar Maria s-a mișcat și ar fi prins-o de păr. Dar nu a rămas cu păr în mână”, se încurcă în explicații directoarea.

Conducerea grădiniței nu a declanșat până acum nicio cercetare disciplinară. Motivul – părinții nu ar fi depus o sesizare oficială. Minciună! Acuză mama fetiței agresate, care ne-a pus la dispoziție și o copie a plângerii depuse la conducerea grădiniței.


Sesizarea depusă de părinți la grădiniță, despre care directoarea spune că nu știe
„Eu nu am primit nicio plângere scrisă, trebuia să vină tatăl fetiței să depună, dar nu a venit. Am convocat Consiliul de Administrație ca să constatăm tot ce s-a întâmplat, dar așteptăm să vedem certificatul medico-legal. Atât am putut eu să fac. Nu am cum să o suspend pe educatoare. Singura măsură a fost că nu mai va avea voie să se prezinte la examenul de grad didactic, pentru că o să aibă clar calificativul diminuat”, a afirmatAurica Năzdrăvan.

Am întrebat-o pe directoare cum justifică această măsură, în condițiile în care susține varianta educatoarei. „Probabil, ceva s-a întâmplat acolo, dar nu la modul de a-i smulge părul fetiței”, a fost explicația nuanțată a Auricăi Năzdrăvan, care probabil că a realizat în cele din urmă gravitatea incidentului petrecut sub ochii săi.

Bătăi la ordinea zilei în clasa educatoarei Negoiță
Educatoarea nu este la primul incident. Și alți părinți s-au plâns că le-au fost agresați copiii.

„Acum 3 săptămâni și la fetița mea, când o pieptănam, am observat la spate o parte lipsă de păr și m-am speriat rău. Am întrebat-o ce s-a întâmplat, dar nu a vrut să-mi spună”, a povestit o mămică pe grupul de Whatsapp al părinților.

O alta a acuzat că și băiețelul ei a primit „castane” de la educatoare. „Am pățit și eu cam la fel cu băiețelul. Se văita că îl doare capul și l-am întrebat ce a pățit. Mi-a spus că doamna de la grădi îi dă castane în cap (pumni). Am discutat cu educatoarea și i-am spus că aduc televiziunile peste ei dacă mai aud că îmi bat copilul”.

Primarul Mutu: Am dispus suspendarea educatoarei


Primarul Gabriel Mutu spune că va lua măsuri dure
Atunci când a aflat de incidentul petrecut la Grădința nr. 250, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a spus că va lua măsuri drastice în acest caz. După ce a purtat o discuție cu directoarea „năzdrăvană”, edilul a declarat, pentru Cetățeanul, că educatoarea-bătăușă va suporta rigorile legii.

„Am dispus suspendarea educatoarei din funcție, iar dacă certificatul medico-legal indică agresiunea, urmează demiterea și sesizarea parchetului”, a spus Gabriel Mutu.

Tine-ti familia si prietenii informati!




Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *