Veste trista! A facut atatea pentru romani… Acum, medicii nu l-au mai putut salva. Ce s-a intamplat? Dumnezeu sa-l odihneasca!Comunitatea ortodoxa romana din Torino il plange in aceste zile pe preotul Lucian Rosu, 52 de ani, care s-a stins in urma unei boli necrutatoare.

Parintele Lucian a slujit la biserica ortodoxa Inaltarea Sfintei Cruci de la Torino, din Piazza Carlina. De asemenea, s-a aflat in fruntea Protopopiatului Piemonte I, iar din anul 1996 a fost operator la „Gruppo Abele”. In 2008 a fondat Centrul de asistenta sociala „Filoteia” in via Cuneo si centrul social „San Lorenzo” din Via Mazzini.
”Pentru noi moartea parintelui este o mare pierdere – a declarat un credincios citat de Torino Corriere – parintele Lucian mergea in vizita in inchisori, in spitale si a inaugurat „cimitirul romanesc” din cadrul cimitirului Parco. Era alaturi de toata lumea. Dupa transplant, in urma cu cativa ani, am sperat ca se va insanatosi, dar in ultimele luni boala a revenit si l-a raspus.”De-a lungul anilor parintele Rosu a fost consilier la Ufficio Pio della Compagnia di San Paolo si membru al Comitetului Interreligios al orasului Torino.

In urma sa, ramane sotia Amalia si cei patru copii: Nicolae, Paul, Diaconul Alexandru si Iulia, scrie stirilekanald.ro.
loading…
loading…Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *