Ce spune premierul Orban cu privire la creșterea vârstei de pensionare la 70 de aniPremierul Orban a reacționat după ce vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre o eventuală creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani.

Premierul nu a luat o decizie deocamdată, însă poate fi vorba despre o măsură care să le
permită celor care vor să muncească peste vârsta de pensionare, să nu mai depindă de diverse aprobări.

„Sigur că este o temă care se discută, posibilitatea ca după vârsta de pensionare, în

anumite domenii de activitate, oamenii are doresc să lucreze în continuare să poată să lucreze fără să le mai fie condiţionată

posibilitatea de a lucra de nişte decizii administrative care să fie luate fie de un director de şcoală sau un conducător de isntituţie publică.Deocamdată e o discuţie, nu e o decizie”, a declarat prim ministrul Ludovic Orban.

Orban a mai menționat că înainte de a fi luată o decizie în acest sens, sunt necesare mai multe analize și studii pe termen mediu și lung.

V-am spus că în privinţa sistemului de pensionare trebuie făcute nişte analize foarte

serioase, trebuie făcute studii de impact, trebuie făcute prognoze pe termen mediu şi
loading…
loading…
lung, trebuie analizate în substanţă toată reglementările care vizează pensiile, în toate domeniile de activitate, trebuie făcut un

studiu comparativ cu sisteme de pensii din alte ţări şi abia după aia să facem o modificare mai amplă, care să vină să dea nişte soluţii şi care să permită sustenabilitatea pe termen lung


a sistemului de pensii publice din România”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seara, într-o declaraţie de presă de la Bruxelles.

În prezent, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *