Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Dacă brusc ai devenit pentru cineva un om rău, înseamnă că i-ai facut prea mult bineDacă ai făcut prea mult bine pentru cineva și ai devenit rău pentru el, atunci:

Sau acest lucru a fost bun în opinia ta, dar nu a fost la fel pentru el.
Sau ai făcut într-adevăr bine, dar nu pentru persoana care ar fi putut aprecia acel lucru.

Sau acea persoană nu este recunoscătoare sau la fel de bună ca și tine și astfel, pentru a-și păstra confortul psihologic, te distruge ca pe un obiect care își manifestă bunătatea față slăbiciunea ei spirituală, în timp ce ea nu este capabilă de nici măcar o părticică din bunătatea ta.Sau acea persoană nu vrea să poarte o obligațiune față de tine și să-ți răspundă cu același bine pe care l-ai făcut pentru ea, adică nu vrea să-ți ”plătească”.

Sau “binele” tău a fost prea intruziv, excesiv sau pur și simplu nepotrivit.

Sau poate că ai răsfățat omul cu bunătatea ta și acum el vrea mai mult, dar tu deja nu mai poți sau nu mai dorești să-i oferi.
loading…
loading…
Se mai întâmplă că ”binele” tău a fost făcut în momentul în care omul era neexperimentat, slab sau nefericit și pe atunci el îți era extrem de recunoscător.

Dar odată cu trecerea anilor, viața lui s-a schimbat în bine și atunci tu și binele tău îi reamintesc despre perioada când i-ai oferit ajutorul, suportul sau l-ai învățat ceva, iar acum îi este rușine și chiar te asociază cu acea perioadă nefericită pe care a avut-o.
Nu te mira și nu te supăra dacă ai devenit rău pentru cineva, după ce i-ai făcut prea mult bine – acest lucru este obișnuit și poate avea multe motive. Și apoi, atunci când faci unui om un bine – nu aștepta neapărat să primești mulțumiri sau plată – pentru că Binele este un gest înțelept și dezinteresat.

Doar bucură-te că datorită ție acum acel om este bine.Eliberează-l. Probabil, mâine totul va fi diferit – și acel om se va întoarce și te va cuprinde și tot binele pe care l-ai făcut se va întoarce însutit la tine.

Pentru că binele este o formă de înțelepciune. Iar înțelepciunea – o formă de fericire – capacitatea de a acționa corect. De aceea, făcând bine, trebuie să credem că totul va fi bine.

Fiți fericiți! Fiți înțelepți!


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *