Mama Iulica și căsuța ei, parcă ruptă de la Muzeul Satului. Are peste 150 de ani!Mama Iulica și căsuța ei, parcă ruptă de la Muzeul Satului. Are peste 150 de ani!

Ei bine, in localitatea Rastoici, o batrana traieste intr-o casuta, parca rupta din Muzeul Satului, cu acoperis din paie si pereti din lut.
Casa este veche de mai bine de 150 de ani, dar a devenit monument istoric, iar mama Iulica spune ca n-ar da-o pentru nimic.

Are o singura camera, in care se gasesc doua ferestre mici, nu are electricitate si se incalzeste cu o soba mica, pe lemne.
Batrana are o pensie destul de mica, dar nu se plange caci creste gaini si planteaza zarzavaturi.

Mama Iulica este tare mandra de casuta ei, de care are grija ca de ochii din cap:
loading…
loading…

„Eu cred ca nu este zi sa nu opreasca masini sa o fotografieze. De multe ori zic: asta-i vila me’. Multi mi-au spus sa pun taxa la intrare, dar mie-mi pare bine ca ma caută cineva, nu sa plăteasca”, spune batrana, cu voce blanda.

“Casa Morarului”, asa cum este ea denumita, apare pe lista monumentelor istorice, pentru ca tatal batranei a fost morar.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *