Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

SURSE – Soluția de compromis pentru pensiile speciale: regrupări de ultima oră în ParlamentDeputații se reunesc marți, de la ora 14.00, într-o ședință de plen destinată dezbaterii și votului proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale. Majoritatea partidelor parlamentare vor avea înainte ședințe de grup pentru a-și bate în cuie strategia cu care intră la vot. STIRIPESURSE.RO a contactat reprezentanți din mai multe grupuri parlamentare și tabloul este urmatorul:
1. PNL vrea vot final azi, urmând ca Guvernul să „repare” legea prin Ordonanță de Urgență. Ca variantă ‘B’ la PNL este angajarea răspunderii Guvernului pe un proiect propriu de eliminare a pensiilor speciale dacă legea se retrimite la comisii și rămâne blocată în proceduri.2. Nici PSD nu este de acord cu retrimiterea legii în comisii și vrea, la fel ca PNL, un vot final azi. Cu mențiunea că PSD va propune respingerea în plen a amendamentelor care fac referire la artiști și la sportivi.

3. USR susține eliminarea pensiilor speciale dar consideră că în actualul proiect sunt probleme de neconstituționalitate. O variantă luată în calcul de USR este ca pensiile magistraților să nu se elimine, ci să se plafoneze la nivelul ultimului salariu net.
loading…
loading…
4. De principiu, UDMR vrea fie eliminarea tuturor pensiilor speciale, fie impozitarea tuturor pensiilor speciale mergand pana la a avea o pensie speciala de maxim 20% din venitul Presedintelui Romaniei. In varianta actuala UDMR mai degraba NU voteaza legea pentru ca forma aflata la vot final creeaza discriminari.

5. Pro România nu susține eliminarea pensiilor speciale. Solutia: impozitarea pensiilor mari.
În forma adoptată în comisiile Camerei Deputaților și care intră marți la dezbatere și vot final în plen, SE ELIMINĂ următoarele PENSII SPECIALE:

– Parlamentari (indemnizație limită vârstă)
– Judecătorii, procurorii (pensie de serviciu)
– Foștii Președinți ai României
– Primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene (indemnizație pentru limită de vârstă)– Judecătorii CCR (pensie de serviciu)
– Membrii Curții de Conturi
– Avocatul Poporului
– Funcționarii publici parlamentari
– Corpul diplomatic și consular
– Personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice
– Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă
– Indemnizația de merit pentru personalitățile române de prestigiu ale științei, culturii și sportului. Cuantumul lunar al indemnizației de merit este egal cu 3 salarii minime brute pe țară și este neimpozabil.


– Indemnizația pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică. Cuantumul indemnizației reprezintă echivalentul a 50% din pensia cuvenită titularului sau, după caz, aflată în plată la data solicitării.
– Indemnizația pentru artiştii interpreți sau executanți care au desfăşurat activitate artistic-interpretativă în regim de liber-profesionist în perioada 1 ianuarie 1950 – 27 septembrie 1999 pe teritoriul României sau în străinătate (soliști, dirijori, actori, prezentatori de spectacole, soliști de balet și dans, balerini, dansatori, coregrafi, artiștii de circ și cascadorii. Indemnizațiile variază între 198 și 339 de lei)

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *