Doctorul Adrian Streinu Cercel: ”Gripa se trateaza. Exista un medicament, care se foloseste si in 24 de ore iti ia cu mana”Doctorul Streinu Cercel spune ca nu intelege de ce unii medici de familie nu vor sa prescrie cel mai bun medic ament la ora actuala pentru tratarea gripei. Este vorba despre Oseltamivir, care se vinde sub denumirea de Tamiflu, si care are efecte pozitive chiar si la 24 de ore dupa ce a fost administrat.
”Gripa se trateaza cu medicamente antivirale si exista un medicament Oseltamivir, care se foloseste si in 24 de ore iti ia ca cu mana. Ca atare astea trebuie folosite. Am vazut acum ca o serie de medici nu prescriu Oseltamivir, ca nu vor sa prescrie Oseltamivir, ca le-a spus cineva ca n-au voie sa scrie. Domne, hai sa ne bagam toti mintile in capEu inteleg medicina defensiva si ca fiecare sa faca numai ce e in teritoriul lui, dar intr-o astfel de situatie toata lumea trebuie sa puna umarul pentru a limita raspandirea virusului. I-am dat Tamiflu, ma rog, Oseltamivir, i-am oprit manifestarea si transmiterea virusului populatiei. Si obtin 2 lucruri: ii merge bine pacientului si nu mai imbolnaveste pe altcineva.” – a mai spus el.
loading…
loading…
Saptamana trecuta s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelasi subtip), iar specialistii se asteapta in perioada urmatoare la o circulatie mai intensa a virusurilor gripale.
Pana la data de 12 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit in cadrul campaniei Ministerului Sanatatii.Gripa incepe sa se extinda in special in randul celor cu grad ridicat de risc, printre care si copiii. Cazurile numeroase au dus la suspendarea orelor de curs timp de trei zile in 9 gradinite si scoli din Bucuresti, potrivit stirileprotv.ro


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *