Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Cum a reușit Noe ca în 7 zile să aducă toate animalele pe arcă,Întrebare: Ma refer la faptul ca, saracul, a reusit ca intr-o saptamana sa aduca pe a sa corabie si ursii polari, si cangurii din Australia. Cum o fi reusit el oare sa gaseasca suficient spatiu pentru fiecare animal, ba chiar si hrana (cine stie, poate i-or fi donat americanii vreun portavion, ceva). Ca sa nu mai zic ca toate acestea trebuiau facute in 7 (sapte) zile. Cred ca Noe=Superman!

(D. C., elev)Explicatie: M-am gandit la inceput ca intrebarea, fiind rautacioasa, nu merita raspuns. Aveam si o oarecare indreptatire in activitatea Mantuitorului, dar nu vreau sa ma lungesc cu introducerea (vezi Luca 20) si voi intra direct in subiect.O prima chestiune ridicata de tine este aducerea animalelor pe arca de catre Noe. Textul biblic e lamuritor, cuvantul lui Dumnezeu catre Noe a fost: Sa intre in corabie din toate animalele, din toate taratoarele, din toate fiarele si din tot trupul, cate doua, parte barbateasca si parte femeiasca, ca sa ramana cu tine in viata (Facere 6, 19).
loading…
loading…
Deci, nu se spune ca ar fi alergat Noe dupa ele, ci Dumnezeu le-a trimis. El a zis: Sa intre… si animalele au intrat, ascultand porunca Creatorului. Si fii sigur, animalele nu s-au mancat intre ele, pentru ca, in preajma unui om drept, legile firii se schimba (vezi ursul din viata Sfantului Serafim de Sarov sau leul din viata Mariei Egipteanca – si exemplele ar putea continua).
In legatura cu Polul Nord sau Australia, lucrurile stau altfel. Cei mai multi considera ca Pamantul avea o cu totul alta forma si ca despicarea continentul initial, Pangeea s-ar fi intamplat dupa catastrofa. Exista un text in acest sens: Iar lui Eber i s-au nascut doi fii: numele unuia era Peleg, pentru ca in zilele lui s-a impartit pamantul… (Facerea 10, 25).Numele de Peleg inseamna “impartire”, deci versetul pare sa sugereze ca numele i-a fost dat de tatal sau, Eber, pentru a comemora un mare eveniment al impartirii care a avut loc cu putin timp inainte sa se nasca. Sunt exegeti si creationisti care gasesc ca-i vorba de impartirea dupa limbi, insa multi considera ca exista posibilitatea ca ambele diviziuni sa fi avut loc in acelasi timp.


Oricum, orice profesor de geografie iti va confirma ca a fost o vreme cand pamantul a fost separat de ape. Dar si mai bine poti observa privind cu atentie o harta a lumii. Poti observa ca Madagascarul, spre exemplu, e “decupat” din sud-estul Africii continentale, ca America de Nord se uneste aproape perfect cu Europa daca “sorbi” Oceanul Atlantic, la fel si in cazul Americii de Sud si al Africii…


Chiar si Platon vorbeste in Dialogurile sale despre existenta la inceputuri a unui singur pamant inconjurat de ape. Asa ca nu trebuiau sa vina cangurii din Australia… si, oricum, daca trebuiau sa vina, veneau si de acolo.

M-am bucurat sa aflu din epistola ta ca, in principiu, nu negi universalitatea potopului, problema ta fiind arca. Cred sa stii, despre potop se gasesc relatari la mesopotamieni, la aborigenii australieni si, de fapt, in vechile culturi din toata lumea. Se intelege ca “informatia” aceasta despre potop era in zestrea traditiei orale transmise de la Noe urmasilor.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *