Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Ministrul Finanțelor a recunoscut că PNL a vrut să șteargă datoriile uriașe ale unei bănci! / VIDEOÎn ultima ședință de Guvern înainte să fie demis de Parlament, Guvernul Ludovic Orban a fost la un pas să adopte o Ordonanță de Urgență prin care să ȘTEARGĂ datorii colosale ale unor bănci private. Pe ultima sută de metri, Guvernul nu a mai făcut pasul. De reținut este că în ședința de Guvern premierul Ludovic Orban a spus că este nevoie de acea OUG astfel încât românii să nu dea înapoi niște bani.
Problema pe scurt este urmatoarea: unele banci printre care BCR banca pentru locuinte a luat bani de la stat si a dat ca prime pentru case unor clienti care n-ar fi trebuit sa primeasca banii. Curtea de Conturi a gasit neregula si instantele au obligat bancile sa dea banii inapoi statului.
La audierile de luni, ministrul Finantelor a fost intrebat:

`Dle Citu de ce nu puneti in aplicare hotarare ICCJ care va obliga sa recuperati 300 milioane lei de la BCR? Este o hotarare din iunie 2019 care obliga BCR Banca pt locuinte sa restituie sume incasate ilegal de 300 de milioane de lei?’.
Răspunsul lui Florin Cîțu a fost: `Acea hotararea obliga bancile sa restituie. Aici este o decizie a curtii de conturi data impotriva bancilor, bancile trebuie sa dea banii inapoi’

Iata transcrierea discutiei dintre ministrul Ion Stefan si premierul Ludovic Orban, in cadrul sedintei Guvernului din 4 ianuarie 2020, privind aprobarea Ordonantei de Urgenta care vizeaza clientii bancilor pentru locuinte:
loading…
loading…
“Ion Ştefan: Aș dori să acceptați introducerea pe ordinea de zi a unei ordonanțe de urgență privind exonerarea clienților băncilor de economisire-creditare din domeniul locativ de la rambursarea unor sume reprezentând prima de stat și accesorii.

Ludovic Orban: De acord. Aici este vorba de programul de economisire-creditare care a fost introdus de cele două bănci și pentru care Curtea de Conturi a considerat că nu este corect din punct de vedere legal și, practic, câteva sute de mii de români trebuie să înapoieze banii de care au beneficiat în cadrul programului respectiv.
Ion Ştefan: Peste 700.000 de români au avut încredere în acest acest contract cu băncile respective și astăzi, prin decizia Curții de Conturi, ar fi nevoiți să ramburseze aceşti bani, când vorbim de o sumă de peste 1.000 de euro.

Ludovic Orban: Dar explicaţi-mi şi mie programul ăsta, că dumneavoastră aţi asigurat, să zic, subvenţionarea, plăţile pentru programul respectiv. Cum adică? A fost inclus într-o lege programul ăsta. Cum a putut să fie considerate ilegale sumele de care au beneficiat sute de mii de români?Am putea crede că este un mod prin care planeta mai reduce din populație, dar la fel de bine ne putem întreba dacă nu este vorba de forțe obscure care încearcă același lucru. Tot mai multă lume vorbește de o armă biologică, un virus scăpat din laborator sau pur și simplu un virus plantat discret – nu întâmplător în China, o țară care deranjează prin puterea economică. Iar efectele se văd, coronavirusul nu a lovit doar populația, ci și economia Chinei.Facebook Comments


Ion Ştefan: Într-adevăr, programul s-a desfăşurat în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 99/2006, iar, în 2016, Curtea de Conturi, printr-un control, a considerat că aceste sume sunt necuvenite; şi din acel moment au urmat lungi procese, iar finalul lunii.Ludovic Orban: În regulă, domnule ministru, cunosc cazul, ştiu că există şi un proiect de lege depus şi semnat de toţi liderii grupurilor parlamentare. Din păcate, nu există timpul necesar pentru adoptarea proiectului de lege, pentru că ei trebuie, sunt forţaţi să demareze acţiunile de recuperare, şi asta mi se pare ceva foarte ciudat, adică sunt puse nişte bănci să execute în numele statului nişte cetăţeni. Asta iar este o anomalie, care, după părerea mea, este absolut inacceptabilă. Deci, de acord. Mai aveţi altceva?”

Și iată ce a declarat ministrul Finanțelor, luni, în Parlament:

Audierea lui Vasile-Florin Cîțu, candidat la funcția de Ministru al Finanțelor Publice

Audierea lui Vasile-Florin Cîțu, candidat la funcția de Ministru al Finanțelor Publice#live #stiripesurse

Publicată de stiripesurse.ro pe Luni, 17 februarie 2020

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *