Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Repetarea anului școlar 2020. Ministrul Educației, noi informații privind înghețarea anului școlar



Repetarea anului școlar 2020. Înghețarea anului școlar 2020. Când se întorc copiii la școală și cum se va încheia anul școlar în curs? Este întrebarea care îi macină elevi, studenți, dar și pe părinți.

Întrebată despre posibilitatea ca această vacanță forțată a elevilor și studenților, determinată de epidemia de coronavirus, să se prelungească după sărbătorile de Paște, ministrul educației, Monica Anisie, a declarat marți seara la Digi24 că nu va ezita să solicite acest lucru, dacă în felul acesta copiii vor fi mai feriți de pericolul îmbolnăvirii.



„Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (decretul pentru starea de urgență – n.r.), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar. Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși”, a spus Monica Anisie.

evomag.ro






Repetarea anului școlar 2020. Înghețarea anului școlar 2020. Întrebată dacă în acest moment crede că după Paște va fi prelungită vacanța, ministrul educației a răspuns ferm: „Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care voi solicita ca această situație să se prelungească, pentru a nu-i pune în niciun moment în pericol pe copii și pe studenți”.




În ceea ce privește controversa stârnită de ideea înghețării anului școlar, ministrul educației a repetat că „la acest moment” nu este luat în calcul acest scenariu, dar a sugerat că o eventuală decizie ar putea fi luată prin armonizare cu alte decizii la nivel european.




„Încă o dată, îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment NU luăm în calcul înghețarea anului școlar. E adevărat că specialiștii Ministerului Educației lucrează la mai multe scenarii. Privim cu foarte mare atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene, pentru că de fapt, cu toții ne confruntăm cu o astfel de situație grea” – a declarat Monica Anisie.




loading…
loading…




„În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat sau studenții care trebuie să-și susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta în foarte scurt timp, după o analiză atentă și riguroasă, variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență” – a promis Monica Anisie.










bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro




Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *