UN ÎNALT IERARH AL BISERICII ORTODOXE A DECEDAT DUPĂ CE A FOST INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS! A FOST CONTAMINAT ÎN TIMP CE OFICIA SLUJBELE ÎN EPARHIA SAMilutin Knezevic, un episcop al Bisericii Ortodoxe Sârbe din eparhia Valjevo, a murit din cauza virusului COVID-19. Acesta a fost infectat în timp ce oficia slujbe în eparhia. Înaltul ierarh s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani.„Episcopul Milutin a fost infectat cu noul coronavirus în timp ce oficia slujbe în eparhia lui, în rândul credincioşilor”, au anunţat reprezentanţii eparhiei Valjevo într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Săptămâna trecută eparhia sârbă a anunțat că alți doi clerici au fost infecți. O mare controversă a luat naștere în jurul practicilor religioase din Serbia. Opinia publică acuză că nu sunt respectate noile reguli impuse din cauza epidemie de coronavirus.

evomag.ro


În mediul online a apărut o serie de înregistrări în care credincioșii se expun unor pericole extrem de mari, în cadrul ceremoniilor religioase. Aceștia sărută icoanele și se utilizează o singură linguriţe în timpul împărtăşaniei. Aceste practic au fost interzise prin reglementările medicale adoptate odată cu decretarea stării de urgenţă, pe 15 martie.
Însă se pare că anumiți preoți au ales să ignore aceste reguli și au continuat practicile religioase la fel ca înainte. Chiar dacă situația este una critică, la nivel mondial, Biserica Ortodoxă Sârbă și-a apărat preoții și credincioșii. „Este ilogic şi extrem de dăunător din partea tuturor acelora care fie nu merg la biserică, fie nu se împărtăşesc să se aştepte ca Biserica să îi priveze pe credincioşi de lucrurile care sunt cele mai importante pentru ei”, a transmis Biserica Ortodoxă Sârbă.loading…
loading…

bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *