Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Vestile bune vin din China. A 6-a zi fără cazuri de coronavirus în Wuhan, viaţa revine la normalChina a raportat o scădere masivă a noilor cazuri de coronavirus comparativ cu luna februarie, după măsurile drastice privind circulația persoanelor. În metropola Wuhan, pentru a șasea zi consecutiv, nicio persoană nu s-a mai îmbolnăvit. Oficialii chinezi își îndreaptă acum atenția către refacerea unei economii în impas.Redeschiderea mall-ului Wuhan International Plaza, acolo unde sunt reprezentanțe de lux precum Cartier și Louis Vuitton, reprezintă un moment simbolic după epidemia de coronavirus ce a răpit aproximativ 3.200 de vieți. Angajații magazinelor i-au așteptat pe clienți cu mănuși și măști la gură, însă activitatea economică a fost totuși reluată.

evomag.ro


“Mall-ul Wuhan International Paza este reprezentativ. Așa că redeschiderea lui mă face să simt că orașul revine la viață”, a declarat Zhang Yu, un tânăr de 29 de ani.

Potrivit Reuters, duminică au fost înregistrate 31 de noi cazuri de coronavirus în China, dintre care doar unul cu transmitere locală, în scădere de la 45, cifra din ziua anterioară. În Wuhan, nicio persoană nu s-a mai infectat de aproape o săptămână, conform monitorizării autorităților chineze.
Numărul infecțiilor a scăzut drastic, însă economia a rămas aproape paralizată după măsurile fără precedent luate pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Guvernul chinez împinge practic companiile să-și reia activitatea, oferind stimuli fiscali și monetari după o perioadă în care totul a fost închis, iar populația captivă în locuințe. 5.000 de antreprenori au primit împrumuturi extinse în valoare de 28 de miliarde de euro, din cele 300 de miliarde destinate relansării economiei.
Cu toate acestea, încă există teama că un al doilea val de infecții ar putea lovi China, după reîntoarcerea studenților în țară. De altfel, oficialii au interzis duminică numeroase curse aeriene pentru o perioadă nedeterminată, după ce luase deja măsura de a interzice aproape complet accesul străinilor în țară.

Potrivit statisticilor oferite de guvernul Chinez, 81.470 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 3.304 au decedat ca urmare a complicațiilor.
loading…
loading…

bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *