Florin Roman, liderul deputaţilor PNL: Impozităm cu 95% pensiile nesimţite şi ducem banii în lupta anti-COVIDLiderii deputaţilor şi senatorilor PNL, Florin Roman şi Daniel Fenechiu, au depus miercuri un amendament prin care solicită impozitarea pensiilor speciale, un procedeu care se dorește a fi impus gradual, pornind de la 10% și ajungând până la 95%. Măsura susține impozitarea pensiilor speciale care depășesc 2000 de lei, cu excepția celor acordate polițiștilor, militarilor și celor din serviciile secrete.“În calitate de lider de grup al PNL de la Camera Deputaţilor, alături de liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, am depus azi un amendament la OUG 29/2020, prin care solicităm impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% şi până la 95%. Este vremea solidarităţii şi a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie.

evomag.ro


Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge pentru achiziţionarea de aparatură medicală, echipamente şi materiale sanitare, dar şi pentru stimularea financiară a personalului aflat în prima linie a războiului cu epidemia de coronavirus, fie că vorbim de medici, asistenţi, poliţişti, armată, jandarmi, pompieri, ambulanţieri, biologi şi bio-chimişti, personal de triaj, de la IGSU sau funcţionari ai serviciilor sociale din primării, care asigură alimentele şi medicamentele necesare la domiciliu pentru vârstnici.
Am optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgenţă, pentru a nu intra în conflict constituţional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. În plus, amendarea legii de modificare a OUG poate trece maxim într-o săptămână de parlament, dacă exista voinţă politică. Pentru că sunt convins că se va bucura de susţinerea tuturor forţelor politice responsabile!
În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive am introdus: parlamentarii şi funcţionarii parlamentari; magistraţii şi personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcţionarii Curţii de conturi; Avocatul poporului; personalul navigant; personalul diplomatic. Nu intră în categoria impozitării progresive poliţiştii şi militarii, beneficiari ai unor pensii militare”, spune Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, pe pagina sa de Facebook.
loading…
loading…
Propunerea vizează impozitarea cu:
10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei;
60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei;
95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.
În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive, parlamentarii PNL au introdus:
parlamentarii și funcționarii parlamentari;
magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR;
funcționarii Curții de conturi;
Avocatul poporului;
personalul navigant;
personalul diplomatic.bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *