Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Petiție inițiată de comunitatea “Declic” și adresată președintelui Iohannis: Plafonați pensiile speciale! Domnule Președinte, haideți să fim solidari!Comunitatea “Declic” a ințiat o petiție semnată până acum de peste treisprezece mii de persoane, prin care îi cere președintelui Klaus Iohannis plafonarea de urgență a pensiilor speciale ale magistraților, politicienilor și ale judecătorilor Curții Constituționale la maximum 4.000 de lei, iar banii strânși astfel să fie puși într-un fond de solidaritate din care să se asigure un venit minim garantat pentru cei afectați grav de criza COVID-19 și decontarea 100% a medicamentelor bolnavilor cronici.Plafonați pensiile speciale!

Către: Președintele României, Klaus Werner Iohannis

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să dispuneți, prin decretul de prelungire a stării de urgență, scăderea și plafonarea pensiilor speciale până la suma de 4.000 de lei. Ne dorim ca sumele rezultate astfel să fie redirecționate către un fond de solidaritate. Acest fond poate să asigure un venit minim garantat pentru cei afectați grav de criza COVID-19 și decontarea 100% a medicamentelor bolnavilor cronici.

evomag.ro


De ce este important?

Pandemia COVID-19 va fi aproape sigur urmată de o criză economică majoră. Oamenii care au rămas fără resurse financiare vor avea mare nevoie de susținere. Pe de altă parte, bolnavii au nevoie de medicamente gratuite.

În tot acest timp, peste 9.300 de români primesc pensii de serviciu și zeci de mii de români primesc pensii militare. Toate se încadrează în categoria pensiilor speciale.Cea mai mare astfel de indemnizație este de 77.000 de lei. Doar din plafonarea acestei pensii la 4.000 de lei pentru următoarele 6 luni ar putea fi asigurat un venit cât indemnizația de șomaj pentru 876 de persoane sau un venit cât salariul minim pe economie pentru 347 de cetățeni.

Prin solidaritate, am putea să asigurăm supraviețuirea a cel puțin un milion de români doar dintr-o simplă realocare a unor privilegii neavenite în această perioadă.
loading…
loading…
Iar criza generată de pandemie ar putea să ducă tocmai la un milion de șomeri. Alte sute de mii de oameni în vârstă și bolnavi cronici stau cu grijă că nu vor mai avea cu ce să-și plătească medicamentele. Plafonarea pensiilor speciale este un prim pas pentru a ne asigura sumele necesare unui fond de solidaritate în vremea coronavirusului.

Domnule Președinte, haideți să fim solidari!


bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *