Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Vela, avertisment pentru infractorii întorşi în ţară: În condiţii de pandemie, vom pedepsi foarte aspru infracţiunileMinisterul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a efectuat, duminică, un control la Vama Nădlac, la graniţa cu Ungaria. Cu acest prilej, demnitarul a făcut un apel către românii din diaspora, rugându-i să îşi facă sărbătorile pascale în ţara în care se află momentan, şi a transmis totodată un mesaj dur infractorilor reveniţi de curând în ţară.Marcel Vela a fost interesat totodată să verifice aplicarea noilor măsuri dispuse la frontieră şi rezultatele acestora, respectiv fluidizarea traficului de camioane şi tiruri cu marfă, în condiţiile în care pe la Vama Nădlac I, de pe Drumul Naţional 7, trece traficul uşor de persoane, în vreme ce Vama Nădlac II, de pe autostradă, este destinată exclusiv camioanelor.

evomag.ro


“Prin măsurile luate de noi, acele coloane interminabile, unde stătea ore în şir la coadă, ca să intre marfa în România, iată că acum tranzitul se derulează într-o conjunctură normală. Este totul bine organizat. Traficul nu mai este aglomerat, este fluidizat, ceea ce înseamnă că în magazinele din România, marfa, alimentele ajung la timp, companiile care folosesc subansamble, material, firmele care au nevoie de marfă de import, ajung în România în cel mai eficient mod”, a declarat Marcel Vela, citat de Adevărul.ro
Cu acest prilej, şeful MAI a făcut un apel către toţi românii din diaspora să îşi petreacă sărbătorile pascale acolo unde sunt acum, explicând faptul că, la ora actuală, toţi cei care intră în ţară intră direct în carantină pentru că aproape toate statele din Europa au devenit „roşii” pe harta mondială Covid-19.
“Fac un apel prietenilor, fraţilor din diaspora. În acest an este mai bine să facă sfânta sărbătoare de Paşti acolo unde sunt. Nepotul meu e în Elveţia, rămâne de Paşti acolo. Nu este o măsură care să jignească sau să deranjeze pe cineva. Trebuie să înţeleagă că inclusiv pentru ei e mai bine. Intrând în contact cu alte persoane infectate cu acest virus păcătos, ajuge acasă şi îi îmbolnăveşte pe cei dragi. Nu e niciun avantaj să faci Paştele acasă, s-ar putea să te îmbolnăveşti pe drum, într-o benzinărie. În plus, toţi cei care intră în România se duc în izolare-carantinare”, a precizat Marcel Vela.
loading…
loading…
Infractorii români care au revenit în ţară au fost avertizaţi de către şeful Afacerilor Interne că nu vor avea viaţă uşoară dacă vor săvârşi infracţiuni.

“La nivel naţional să ştiţi că infracţiunile au scăzut, poate şi din cauza… sau acum pot să spun datorită faptului că circulaţia este redusă, restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă. La nivel naţional infracţionalitatea a scăzut. Pe zone punctuale, unde într-adevăr există un impact cu cei care vin de afară şi nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt compatrioţi de-ai noştri care vin de afară, evidenţiaţi într-o bază de date mai specială, oameni care s-au ocupat cu infracţiuni pe afară.Ei nu ţin cont de pandemie sau de condiţiile – să spunem – impuse de ordonanţele militare şi, probabil, îşi păstrează prostul obicei pe care îl au avut şi în România înainte de a pleca şi în unele state unde au ajuns. Îi atenţionez că vom aplica legea. Am luat măsuri prin care infracţiuni comise în această stare de urgenţă sunt pedepsite cu mai multă rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă. Toate faptele lor într-o asemenea stare sunt considerate ca şi zonă agravantă. Vreau să le dau o veste proastă. Am mărit dispozitivele şi am dat ordin să fie foarte aspru pedepsite. Vor fi aduşi în faţa procurorului în cel mai scurt timp cei care fac infracţiuni”, a menţionat Marcel Vela.
bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *