Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Prima reactie a Patriarhiei Romane dupa ce Iohannis a cerut sa se revina asupra “asa-zisului acord cu MAI”. Ce spun reprezentantii Bisericii despre distribuirea Luminii SfintePurtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Vasile Banescu, afirma ca acordul Patriarhiei Romane cu MAI a fost unul “interinstitutional, oficial si public” si precizeaza ca “nu Biserica ia deciziile, ea doar le respecta”.Patriarhia Romana reactioneaza astfel la declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis, miercuri, inainte de o intalnire la Cotroceni, prin care anunta ca va cere premierului Ludovic Orban si ministrului de Interne, Marcel Vela, sa revina asupra asa-zisului acord intre MAI si BOR privind distribuirea Luminii Sfinte in noaptea de Inviere.

evomag.ro


“Acordul Patriarhiei Romane cu MAI fost fost unul interinstitutional, oficial si public. Este firesc, in calitate de crestini si cetateni care respectam riguros Legea, sa cerem in contextul celei mai mari Sarbatori crestine cateva lucruri esentiale care nu intra in conflict cu nimic din reglementarile in vigoare. Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respecta. Asta face BOR riguros de la inceputul pandemiei si ii ajuta concret pe cei afectati. Pana in acest moment, cu aproape 10 milioane de lei. Asta va face Biserica si mai departe”, arata Banescu, intr-o declaratie acordata miercuri Agerpres.
Anterior, Vasile Banescu afirma ca acordul Patriarhiei cu MAI este ”in continutul sau, pana la ultima litera, in consonanta cu toate reglementarile starii de urgenta” si subliniaza ca Romania este o tara si o societate edificate pe valorile crestinismului, “nici crestinopata, nici crestinofoba”.
“Acordul Patriarhiei cu MAI este in continutul sau, pana la ultima litera, in consonanta cu toate reglementarile starii de urgenta in vigoare (valabile in spatiul public, inclusiv al magazinelor alimentare, al farmaciilor etc). Politia Romana nu ne asigura tuturor doar protectia si ordinea publica, ci face acum si un gest major de civilitate crestina, un gest de cordialitate civica pentru care toti cetatenii ortodocsi ai acestei tari isi exprima tacut recunostinta.
loading…
loading…
Mai putin ideologii anticrestini mereu de serviciu. Suntem o tara si o societate edificate pe valorile culturale si spirituale ale crestinismului, o societate toleranta, solidara, civilizata. Nici crestinopata, nici crestinofoba”, a declarat miercuri Banescu.

Banescu: A oferi Lumina de Pasti celor care o solicita e un gest salutar
El a sustinut ca a oferi, cu “masuri de protectie totala si perfect legala, Pasti si Lumina de Pasti celor care le solicita”, reprezinta un gest salutar si nu criticabil.

“A oferi, sub masuri de protectie totala si perfect legala, Pasti si Lumina de Pasti celor care le solicita si le primesc prin voluntari acreditati si corespunzator echipati (mult mai bine decat curierii care ne aduc mancare sau produse comandate online),
a oferi aceste lucruri in deplina ordine, nu tuturor la intamplare, este un gest pe care bunul simt, dublat acum atent si de fireasca grija fata de ceilalti, ne invita in mod firesc sa il salutam, nu sa il criticam. Invierea lui Hristos sa ne aduca tuturor in suflet lumina, pace si bucurie in starea de recluziune si reflexivitate in care ne aflam in acest an!”, a mai spus Vasile Banescu.
Ministrul Marcel Vela a anuntat, marti, ca, in urma unui acord intre MAI si BOR, distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim in seara zilei de sambata, 18 aprilie, se va face de catre voluntarii parohiilor si de catre echipajele de ordine publica si patrulele existente in misiune, incepand cu ora 20.00.

bestkids.ro


elefant.ro


Miercuri, presedintele Klaus Iohannis a precizat ca, de multe ori, bunele intentii creeaza cele mai mari complicatii si ca va solicita in sedinta pe care urmeaza sa o aiba cu premierul si mai multi ministri sa se revina asupra acordului incheiat intre MAI si BOR, precizeaza stirileprotv.ro

evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *