Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

BisericaDiverse

Ultimele 7 cuvinte a lui Hristos pe cruce erau pentru tine.



Timp de 6 ore, Mantuitorul a suferit si a rabdat pe cruce dureri inimaginabile. In aceste ore, Domnul Iisus a facut exact 7 afirmatii. Sa ne amintim impreuna mantuirea minunata pe care Iisus a desavarsit-o, in lumina cuvintelor din Evanghelie rostite de Rascumparatorul nostru.



Iisus a trecut prin multe incercari. Pe dealul Golgotei, cand Si-a ispravit lucrarea, a biruit si ultima incercare. Pe cruce El a implinit tot ce a fost profetit in Vechiul Testament. El a dovedit ca este Fiul lui Dumnezeu.

Prima afirmatie a lui Iisus facuta pe cruce

evomag.ro






In Luca 23: 33-34 este scris: Cand au ajuns la locul numit „Capatana”, L-au rastignit acolo, pe El si pe facatorii de rele: unul la dreapta, si altul la stanga. Iisus zicea: „Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!” Ei si-au impartit hainele Lui intre ei, tragand la sorti. Domnul Isus Hristos a rostit aceste cuvinte exact in momentul in care I-au luat mana si I-au pironit-o pe lemnul crucii.



A doua afirmatie a lui Iisus facuta pe cruce

Ajungem la cea de-a doua afirmatie a Domnului Isus de pe cruce, cuvant care a fost adresat in mod direct si personal unuia dintre cei doi talhari care au fost rastigniti impreuna cu Domnul Iisus. Luca 23: 43 : „Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai.”




A treia afirmatie a lui Iisus facuta pe cruce

loan 19: 26-28: Langa crucea lui Iisus, statea mama Lui si sora mamei Lui, Maria, nevasta lui Cleopa, si Maria Magdalena. Cand a vazut Iisus pe mama Sa, si langa ea pe ucenicul pe care-l iubea, a zis mamei Sale: „Femeie, iata fiul tau!” Apoi, a zis ucenicului: „Iata mama ta!” Si, din ceasul acela, ucenicul a luat-o la el acasa.




loading…
loading…




A patra afirmatie a lui Isus facuta pe cruce

In Matei 27: 45-47 scrie: De la ceasul al saselea pana la ceasul al noualea s-a facut intuneric peste toata tara. Si pe la ceasul al noualea, Iisus a strigat cu glas tare: „Eli, Eli, lama sabactani?”, adica: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?” Unii din cei ce stateau acolo, cand au auzit aceste vorbe, au zis: „Striga pe Ilie!”




Aceasta este momentul in care mania lui Dumnezeu fata de toti oamenii s-a revarsat neingradita peste Isus. In primele trei ore petrecute pe cruce Domnul a avut parte de ura infernala a omenirii fata de El, fata de tot ceea ce insemna Dumnezeu. Oamenii L-au batjocorit, au hulit, soldatii si-au impartit intre ei hainele Lui. Dar in urmatoarele trei ore se face intuneric. Soarele isi pierde stralucirea si mania lui Dumnezeu se revarsa peste Fiul Sau, deoarece El savarseste ispasirea pentru pacatele lumii in calitate de Miel fara cusur.

A cincea afirmatie a lui Iisus facuta pe cruce




Prin suferintele Sale, Iisus a dorit sa ne dea noua apa vietii. Dupa aceea Iisus, care stia ca acum totul s-a sfarsit, ca sa implineasca Scriptura, a zis: „Mi-e sete.” (Ioan 19: 28).

A sasea afirmatie a lui Iisus facuta pe cruce

Cand a luat Isus otetul, a zis: „S-a ispravit!” Apoi Si-a plecat capul si Si-a dat duhul. (Ioan 19:30). Acesta este cuvantul biblic pentru eliberare. Orice povara ai avea pe suflet, poti fi eliberat, mantuit si poti deveni un copil al Dumnezeului Atotputernic.




A saptea afirmatie a lui Iisus facuta pe cruce

Iisus a strigat cu glas tare: „Tata, in mainile Tale Imi incredintez duhul!” Si, cand a zis aceste vorbe, Si-a dat duhul (Luca 23,46). Este ultimul cuvant rostit de Iisus in timpul vietii Sale pamantesti, dar in acelasi timp este si un simbol al vesniciei in ceruri.

bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro




Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *