Ministerul Apărării: România va repatria militari din Afganistan, Irak şi Republica Centrafricană în contextul COVID-19Ministerul Apărării a anunțat, marți, că 70 de militari dislocați în Afganistan, Irak și Republica Centrafricană vor fi repatriați, în contextul măsurilor de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată după consultări cu NATO și Uniunea Europeană.Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, s-a decis reconfigurarea numărului de militari români care acționează, în următoarea perioadă, în unele misiuni internaţionale. Aceasta presupune repatrierea a 70 de militari din Afganistan, Irak și Republica Centrafricană.

evomag.ro


„Astfel, aproximativ 70 dintre militarii dislocați de Armata României în Afganistan, în cadrul misiunii NATO , în Irak – misiunea de tip coaliţie şi în Republica Centrafricană – misiunea Uniunii Europene de instruire şi consiliere, vor fi repatriaţi. Ei se vor putea reîntoarce în teatrele de operaţii, în situația în care vor exista solicitări din partea comandamentelor misiunilor respective. Măsuri similare au fost luate și de alte țări din NATO, Uniunea Europeană sau partenere”, se arată în comunicat.
Conform acestuia, măsurile de reconfigurare au fost luate după consultări cu partenerii din Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.

În acelaşi timp, în toate celalalte misiuni internaţionale, configuraţia militarilor rămâne neschimbată. Toate situaţiile epidemiologice sunt evaluate de către Ministerul Apărării pentru a stabili dacă se impun şi alte măsuri.loading…
loading…

bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *