Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Ministrul Muncii: Șomajul tehnic nu va mai putea fi acordat după 15 mai • Încheierea stării de urgență ar putea crea probleme în ceea ce privește șomajului tehnic. Practic, statul nu va mai putea susține plata acestor indemnizații după data de 15 mai.
  După 15 mai, când se va ridica starea de urgență, plata șomajului tehnic nu se va mai putea face, dar va fi înlocuită cu o altă măsură la care guvernul lucrează în prezent, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru, potrivit digi24.ro.


  Este vorba, mai precis, de un pachet de măsuri, prin care angajatorii și angajații să fie sprijiniți ca să-și reia activitatea după 15 mai.
  Sunt măsuri care se vor adresa următoarelor etape și ar putea avea un caracter gradual. Orizontul de timp este discutat de ministru cu sindicatele și patronatele. De exemplu, angajații ar putea reveni în activitate în etape, cu program redus sau într-o formă flexibilă de muncă.  Statul ar putea contribui, alături de angajator, pe baza unui parteneriat, la o formă de susținere financiară, orientându-se către acele sectoare cu potențial. Nu va fi doar un sprijin financiar, ci va fi susținut de măsuri care să susțină reconversia profesională.


  „Elaborăm și alte măsuri, care se adresează românilor reîntorși în țară, cărora dorim să de oferim oportunități pentru a se angaja în România, respectiv celor rămași fără loc de muncă, nu sunt în șomaj tehnic, li s-a întrerupt activitatea și reprezintă o resursă pe care vrem să o reantrenăm în activitate”, a arătat Violeta Alexandru, conform sursei citate.

  evomag.ro  loading…
  loading…


  bestkids.ro


  elefant.ro


  evomag.ro
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *