Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Strigator la cer: Batrani tinuti la subsol, in camere fara ferestre si in mizerie, intr-un azil ilegal din Craiova • Un numar de 22 de batrani, internati intr-un azil din Craiova, sunt tinuti in conditii insalubre. Angajatii DSP Dolj au descoperit, marti, ca azilul functiona ilegal, in 2018 activitatea acestuia fiind suspendata in urma unui control al reprezentantilor aceleiasi institutii.


  Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, cei 22 de seniori erau cazati in camere mici, murdare, fara apa calda. Unii dintre ei locuiau la subsolul cladirii, in incaperi fara ferestre si cu grup sanitar comun.  „Nu se practica curatenia, nu se practica dezinfectia. S-au gasit cateva produse dezinfectante cu termen de valabilitate expirat.(…) Iluminatul este necorespunzator. Sunt dormitoare si la subsol, fara ferestre si fara grupuri sanitare pe fiecare camera. Nu se asigura apa calda necesara. Toata unitatea este neigienizata”, a declarat Valeria Andreescu, director executiv DSP Dolj


  Cladirea pare o ruina si privita din exterior, cu tencuiala cazuta si geamuri sparte. In curtea interioara, printre mormane de gunoaie, sunt intinse rufe la uscat. Pentru toate aceste conditii, rudele seniorilor cazati aici platesc aproximativ 2200 de lei, lunar.

  evomag.ro

  Caminul functiona ilegal, chiar in centrul Craiovei. In 2018, tot din cauza neregulilor descoperite, reprezentantii DSP au suspendat autorizatia de functionare. Patronul centrului neaga acuzatiile aduse de DSP Dolj.

  „Noi nu am avut probleme, nu am avut mortalitati, ceva…Sunt licente luate, sunt toate astea…Noi suntem in carantina”, spune patronul caminului  loading…
  loading…


  bestkids.ro


  elefant.ro


  evomag.ro
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *