Cartofi la cuptor cu usturoi si pesmet!Se fac rapid si nu contin decat cartofi, usturoi, pesmet, verdeata si ulei



  • Acest fel de mancare este foarte usor de preparat, delicios si aromat. Putem servi orice fel de carne cu el. In perioada de post, poate fi consumat singur, cu salata proaspata.



    Ingrediente:

    1 kg de cartofi mai mici,
    4 linguri ulei,
    4-5 catei de usturoi,
    4 linguri pesmet,

    sare,
    piper,
    busuioc dupa gust (optional),
    marar
    patrunjel verde.






    Mod de preparare:

    Fierbeti cartofii fara coaja, apoi, cand s-au fiert, lasati-l sa se raceasca putin.
    Se amesteca cartofii cu uleiul, sarea, piperul si usturoiul pisat, apoi se introduc intr-o punga de copt si se presara cu pesmet.

    Se agita cartofii de mai multe ori in punga, astfel incat firimiturile cu ingrediente sa fie aceleasi pe fiecare cartof. Se pune pe o foaie de copt, se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
    Cand s-a copt, se presara cu patrunjel verde tocat si marar.

    Serviti mancarea calda, pofta buna!




    Citeste si: Se prepara foarte usor, in tigaie: Placinte gustoase din cartofi cu cascaval

    Ingrediente

    4-5 cartofi medii
    2 linguri de faina
    2 oua
    sare si piper
    usturoi (optional)
    cateva felii de cascaval




    Cum se prepara?

    Pentru inceput, se fierb cartofii in apa cu sare. Fierbeti pana ce pot fi intepati cu furculita. Dupa ce ati fiert suficient cartofii, treceti-i sub jet de apa race si curatati-i de coaja. Asteptam putin sa se raceasca, apoi ii dam pe razatoare, pe partea cu ochiuri mari.

    Puneti cartofii dati prin razatoare intr-un bol suficient de mare. Adaugati si ouale, faina si condimentele dorite.




    Nu puneti prea multa faina daca va ddoriti un aluat usor moale si lipicios.

    Folositi o tigaie de aprox. 20 cm diametru. Adaugati o lingura de ulei si asteptati sa se incinga.

    Puneti jumatate din compozitia cu cartofi in tigaie si intindeti-o uniform cu o lingura. Adaugati cateva felii de cascaval pe toata suprafata foii si acoperiti cu cealalta jumatate din compozitia de cartofi. Apasati usor la margini pentru a nu se lipi.




    Dati focul la mic, acoperiti tigaia cu un capac si coaceti placinta pana cand incepe sa se rumeneasca frumos.

    Verificati cu ajutorul unei spatule.

    Inclinati tigaia si lasati placinta sa cada pe farfurie. Folositi o farfurie suficient de mare si plata.

    In continuare, asezati tigaia deasupra placintei si cu o miscare ferma si rapida, rasturnati-o inapoi in tigaie.

    Coaceti pana cand se rumeneste si pe cealalta parte.














    Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
    Tine-ti familia si prietenii informati!

    România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







    Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *