Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Laptele nu este folosit doar in bucatarie! Un gradinar ne da 6 sfaturi despre cum sa il aplicam si in gradina! • Laptele se gaseste in fiecare bucatarie, este delicios si se foloseste la o multime de prajituri. In acest articol va aratam cum puteti folosi laptele in gradina dvs.

  1. In loc de ingrasamant

  Utilizarea laptele ca ingrasamant are un efect foarte bun asupra plantelor, intarindu-le. Elementele nutrivite din lapte au un efect la fel de bun asupra plantelor ca si asupra oamenilor si animalelor. Datorita nutrientilor din lapte, obtinem o cultura mai buna.  2. Laptele in locul fungicidului

  Frunzele fungice sau mucegaite pot fi tratate cu apa diluata cu lapte. Pregatiti amestecul de lapte dupa cum urmeaza: o parte lapte si 3 parti de apa. Turnati amestecul intr-o sticla cu pulverizator si pulverizati plante o data la 10 zile. Puteti utiliza aceasta metoda, o data cu inceperea lucrului in gradina, deoarece functioneaza bine si ca metoda de preventie.


  3. Laptele ajuta solul

  Daca turnati lapte peste solul unde urmeaza sa plantati , acesta va fi de o calitate mult mai buna, deoarece acesta absoarbe vitaminele si nutrientii din lapte. Unii gradinari pulverizeaza solul cu lapte praf , dar putem folosi si lapte diluat cu apa.

  4. Laptele protejeaza rosiile

  Pentru a proteja rasadurile de rosii de mucegai si alte boli, faceti un spray natural din o parte de lapte si 9 parti de apa. Stropiti rasadurile cu acest amestec o data pe luna.
  5. Laptele distruge gandacii

  De asemenea, un spray obtinut dintr- un amestec de lapte si apa, distruge gandacii.

  6. Laptele si melasa

  Daca laptele este amestecat cu melasa, puteti obtine un efect mai bun in mentinerea sanatatii plantelor. Acest amestec este bogat in carbohidrati, deci plantele vor fi mai puternice si mai rezistente. Daca nu va place mirosul puternic al acestui amestec, il puteti dilua cu putina apa.  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *