Răsturnare de situație! Liviu Dragnea, eliberat!? Soarta fostului lider PSD, în mâinile CCR • Procesul prin care Liviu Dragnea se judecă la Înalta Curte pentru anularea condamnării sale, ce prevede ispășirea unei pedepse cu executare, a luat luni o întorsătură cu totul neașteptată. Soarta fostului lider al PSD este acum în mâna CCR.  Lovitură în Justiție! Înalta Curte a respins luni contestatia făcută de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, cu privire la condamnarea sa cu executare, dar a sesizat Curtea Constituțională a României.

  În consescință, eliberarea lui Dragnea este acum cu precădere la mâna CCR. Totul depinde de judecarea de către CCR a excepției de neconstituționalitate ridicată de avocații lui Dragnea, asupra căreia Înalta Curtea și-a declinat practic competența.


  Dacă CCR va da un verdict favorabil lui Liviu Dragnea, acesta va avea dreptul la un nou proces, început de la zero.

  Liviu Dragnea a fost audiat luni prin videoconferinţă de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Audierea a avut loc în cadrul unui proces în care fostul preşedinte al PSD solicită să fi eliberat din penitenciar, pe motiv că este deţinut nelegal în închisoare.

  Reprezentat de avocaţi în sala de judecată
  Dragnea nu a fost adus de la penitenciar, fiind reprezentat de avocaţi în sala de judecată.

  Liviu Dragnea a depus la începutul anului o contestaţie la executare, respinsă de instanţă pe 30 ianuarie, decizie care a fost atacată de fostul lider social democrat la Completul de cinci judecători de la Instanţa supremă.
  În cererea depusă în instanţă, avocaţii susţin că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

  Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *